Aktualitások

Blog

2022.11.08.

IN-EX házon belüli szakágak – projektmenedzsment

A STUDIO IN-EX egyik nagy erőssége, hogy a tervezési projektjeinkben nem csak kiemelkedően magas szakmai színvonalat képviselő mérnökeink vesznek részt, hanem egy külön csapat foglalkozik a projektek háttértámogatásával.

2022.11.04.

A HR-től a folyamatfejlesztésig, a kezdetektől a karrierváltásig

A folyamatfejlesztés mára az IN-EX mindennapjainak szerves részévé vált. Mind több munkatársunk ismerkedik meg a fejlesztői gondolkodásmóddal, éli át annak kihívásait, és sokan egészen új oldalukról is bemutatkozhattak. 

2022.10.18.

Zenei próbaterem mint egy hangszer – Bregenz, Ausztria

Az IN-EX berkein belül a Competition Team részt vett egy ausztriai pályázaton: Bregenz városába tervezték meg az új Musikprobenzentrum épületét, a csatlakozó egykori lovarda műemléképületének felújításával.

2022.10.17.

Revit projekt verzióváltása

A Revit modellek verzióváltására (update) sok fajta módszer és munkafolyamat létezik. Nagyobb projektek esetében olyan kifinomult munkamódszert dolgoztunk ki, amelynek a célja a lehető legynagyobb biztonságot lehet elérni a Revit projektek átállása kapcsán.

2022.10.06.

Revit modellezés bemutató

Épületgépész szakágunk rövid bemutató videóján láthatjátok hogyan használjuk a saját igényeinkre szabott, házon belül készült Revit modelleket.

2022.09.27.

IN-EX: házon belül a legfontosabb szakágak – Hő- és füstterjedés szimuláció

Manapság az eddigieknél lényegesen nagyobb szerepet kap a költséghatékony energiaellátás biztosításának kérdése, különösen a termelést végző, ipari épületek tekintetében.

2022.09.07.

Sprinkler tervezés BIM környezetben

A sprinkler rendszer behálózza szinte a teljes épületet. Szigorú szabályok vonatkoznak a szórófejek elhelyezésére, szórásképi akadályok elkerülésére, vagy azok más módon történő kezelésére. A sprinkler rendszerek BIM-ben való tervezése az elmúlt néhány évben fokozatosan jelent meg a megrendelői igények között.

2022.08.25.

Így toborzunk mi

Minden tervezési szakághoz folyamatosan keresünk új munkatársakat. Bányász Andrea HR generalista mutatja be a STUDIO IN-EX toborzási stratégiáját.

2022.08.03.

STUDIO IN-EX – A fenntartható fejlődést alapértékként szem előtt tartó, újító szemléletű vállalkozás

A DreamJobs oldalán megjelent egy interjú kollégánkkal, Dobszai Dániellel, aki a munkájáról és a hétköznapokról mesél.

2022.07.20.

Lean menedzsmentet az építészetben?

Az IN-EX a hazai tervezőirodák között elsőként megy keresztül a lean transzformáció vonalán. De mi is az a lean?

2022.04.29.

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk...

2022.04.29.

Így dolgozunk mi! – A STUDIO IN-EX irodájának bemutatója

Cégünk alapításakor még csak egy maréknyi mérnök alkotott együtt, akik hittek a fejlődésben és a jövőbe mutató innovatív technológiai megoldásokban.

2022.04.12.

Mérnökeink a BIM oktatásban

A sokéves tapasztalat és megszerzett tudás önmagában is nagy értéket képvisel, de fontosnak tartjuk, hogy segítsük a jövő építész generációját.

2021.12.14.
Felelős foglalkoztató pályázat díj STUDIO IN-EX

Felelős Foglalkoztató 2021 pályázaton díjat nyert a STUDIO IN-EX

Napjainkban egyre többen ismerik fel a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességét, valamint a benne rejlő lehetőségeket.

2021.11.18.

LEED Gold minősítés – igazi büszkeség

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Vitesco Technologies debreceni gyárának teljes körű generáltervezését és műszaki vezetését is irodánk végezte.

2021.11.11.

VABA lakópark helyszíni bejárás

Építkezésen jártunk… mindig felemelő érzés a terveink alapján készült épületek helyszínbejárásán részt venni. A VABA többfunkciós épületegyüttes építkezésén a múlt héten és egy hónapja is jártunk – lassan itt a beköltözés ideje

2021.11.04.

Részt vettünk a MERGE – európai mérnöki tanácsadó hálózat konferenciáján

Múlt héten megszervezték az évente esedékes MERGE konferenciát - sajnos csak online formában - amelyen az összes tag részt vett. A MERGE (http://www.mergeconsultants.net) a mérnöki tanácsadók európai hálózata -...

2021.10.26.

Penny Market raktárépület padlófütés megoldása

Tervezőmunkáink során újabb és újabb kihívásokkal találkozunk. Mérnökeink tervei alapján készül a Penny Market karcagi regionális logisztikai központ bővítése és belső átalakítása. Az raktárépület egyik különlegessége a hatalmas területű padlófűtés.

2021.10.15.

Saját fejlesztésű Revitbe épülő Add-in az áttörések kezelésére

A mindennapi BIM-es feladatok mellett nagy hangsúlyt fektetünk Add-in és szoftver fejlesztésekre. A legutóbb felmerült fejlesztési igény az áttörések létrehozásával, kezelésével és visszakövetésével kapcsolatos

2021.10.08.

A PENNY Magyarország karcagi regionális logisztikai központ kivitelezésén jártunk

A PENNY Magyarország karcagi regionális logisztikai központ bővítésének és belső átalakításának generáltervezését irodánk végezte. A tervezés mellett a kivitelezés lebonyolítása is a STUDIO IN-EX vállalása, munkatársaink a helyszínen jártak

2021.10.02.

Mi az újdonság az Autodesk Revit 2022.1-es verziójában?

Elkötelezett hívei vagyunk a BIM technológiának, éppen ezért a STUDIO IN-EX generáltervező iroda minden tervező munkatársa closed BIM rendszerben dolgozik. Így tudjuk a lehető legkiválóbb minőséget és termelékenységet elérni. Az Autodesk Revit 2022.1-es...

2021.09.24.

A STUDIO IN-EX és a LENOVO új együttműködése

A BIM tervezés a csúcstechnológiát jelenti, a jelenlegi LENOVO eszközállományunk pedig biztosítja számunkra mindazt, ami a hatékony és gyors munkavégzéshez feltétel. Kisfilmünkből egy kis bepillantást nyerhettek mindennapjainkba.

2021.09.20.

Lézerszkennelés, pontfelhő

Az építőiparban egyre növekvő trend a lézerszkennelés használata, amit mi is előszeretettel alkalmazunk. De mi is ez, és mire való?

2021.09.15.

Continental debreceni gyárának kivitelezését bemutató videó

A Continental a debreceni gyárának nem csak a tervezésben vettünk részt, hanem egy alvállalkozónk által a lebonyolítás, műszaki vezetés is a feladatunk volt. A kivitelezőket a helyszínen támogattuk a BIM szoftverek használatával.

2021.09.13.

Digital Twin, avagy a Digitális Iker

Amikor a BIM használatot implementáljuk a létesítménygazdálkodás (Facility Management) területén gyakran találkozhatunk a Digital Twin, azaz Digitális Iker fogalmával. De mi is ez pontosan és milyen célt szolgál?

2021.09.10.

Újra IN-EX Építész Klub

Az IN-EX építész klub újra indult: Kéthetente délután kötetlenül beszélgetünk építészeti témákról a beszélgetések vezérfonalát az El Croquis és a Detail folyóiratok által nyújtott témákra fűzzük fel.

2021.08.30.

Closed BIM vs Open BIM

A STUDIO IN-EX minden munkatársa closed-BIM rendszerben dolgozik egymással szoros együttműködésben. Miért döntöttünk a Closed BIM használata mellett és mik az egyéb opciók/trendek a piacon?

2021.08.16.

H2Offices – a jövő irodakomplexuma az Octogon magazinban

A Skanska egyik legújabb hazai beruházása, a H2Offices a vállalat legimpozánsabb budapesti projektjei közt szerepel. Az új irodakomplexum összhangban van a modern üzleti igényekkel: rugalmasan alakítható irodaterekkel, a fenntarthatóságot és jóllétet...

2021.08.09.

Egymástól tanulunk – Dynamo vizuális programozási felület

Irodánkban a BIM szakértőink rendszeresen tartanak a 3D épületinformációs modellezésre fejlesztett Audotesk Revit tervezőszoftverrel kapcsolatos belső oktatásokat a különböző szakági tervezők számára. A héten a Dynamo vizuális programozási felületről...

2021.07.30.

Tata Szíve építészeti pályázat – szabadidőközpont

A STUDIO IN-EX néhány munkatársából álló önkéntes csapat részt vett a Tata Szíve építészeti pályázaton, ahol a cél egy multifunkcionális szabadidőközpont kialakítása volt, nagyon büszkék vagyunk a tervekre.

2021.05.10.

Megjelent a pályamunkánk az építészfórum online-on

Mathias Corvinus Collegium épületére kiírt pályázatra beküldött építészeti koncepciónk megjelent az építészfórum online kiadványban

2021.04.20.

Megvételt nyert a Mathias Corvinus Egyetem új főépületének tervezésére beküldött pályázatunk

A STUDIO IN-EX és az ARROW Architects csapatának megvételt nyert pályaműve a Mathias Corvinus Egyetem új főépületének tervezésére kiírt építészeti tervpályázaton.

2021.01.01.

Access4you tanúsító védjegy arany fokozatát megkapta a H2Offices épület kiviteli terve

Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy az Access4you International Kft. igazolása alapján a H2Offices – I. ütem – B épület kiviteli terve megfelel az ’Access4you’ Európai Uniós tanúsító védjegy feltételrendszerének

2021.01.01.

Szerethető Munkahely 2021 Díjat nyertünk

A STUDIO IN-EX generáltervező iroda 2021-ben is indult a Szerethető Munjkahelyek díjért és nagy örömünkre a munkaerő piac érdeklődői megszavazták, hogy bizony az irodánk “Szerethető Munkahely”.

2018.09.17.

Virtuális valóság a CONTINENTAL autóalkatrész gyár alapkő letételén

A BIM szakértői csapatunk a CONTINENTAL autóalkatrész gyártó üzemének alapkőletételére egy különleges és interaktív virtuális bejárással készült.