Blog

Megvételt nyert a Mathias Corvinus Egyetem új főépületének tervezésére beküldött pályázatunk

2021.04.20.

A Mathias Corvinus Egyetem új multifunkcionális épületének tervezésére kiírt építészeti tervpályázaton megvételt nyertünk. Ezúton is gratulálunk a résztvevőinknek és köszönjük a közös munkát az ARROW Architects és a Lépték-Terv Tájépítész Iroda csapatának! A pályamű az Ajánlatkérő számára minőséget képvisel, különösen a terepre illesztés, a térszervezés és az elegáns belső udvar tekintetében. Különösen szép megoldás jön létre az aula terében és szintjében, ahol a terepre ülteti a központi teret, kissé amfiteátrum-szerűen az enyhe emelkedést követve erénnyé teszi a terep változásait, nem kiküszöbölendő problémaként kezeli, izgalmas látványaival hosszabb időzésre csábít, ezáltal komoly közösségépítő potenciált hordoz.

Vezető építész tervezők:

  • ARROW: Ulrik Raysse, Bertrand Labalette STUDIO IN-EX: Ivány Inke (É/1 01-1164), Jassó Sándor (É/1 13-0837), Krámer Péter ( É/1 01-2550)

 

Építész tervezők:

  • ARROW: Eduardo Vieira, Mohamed Samir STUDIO IN-EX: Dobszai Dániel, Nagy Ádám, Sales Oliver, Zalántai Ágnes STUDIO IN-EX

 

Szakági tervezők:

Legutóbbi bejegyzések

2023.01.17.

A Mesterséges intelligencia segíti a munkánkat

Az AI-nak rengeteg felhasználása létezik, a chatbot az egyik legegyszerűbben használható módja, ugyanakkor egy fontos lépés, hiszen nagy tömegek számára elérhetővé teszi az AI-t. Kipróbáltuk a ChatGPT-t, két érdekes tesztet végeztünk: Revit teszt kérdést tettünk fel és jelszókezelő kiválasztását bíztuk rá.

2023.01.11.

Az adatközpont

Ahhoz, hogy bármikor dolgozhassunk otthonról a hálózat számtalan elemének állandó üzeme szükséges. Ebben segítenek az adatközpontok. Ezen létesítmények megléte képessé teszi, többek között a szoftveres szolgáltatásokat kínáló cégeket (Amazon, Facebook, Google stb.), rengeteg adat tárolására, feldolgozására és továbbítására a nap bármely pontján, bárhová, szinte azonnal.

2022.12.20.

Helyiségautomatizálás fontossága irodai környezetben

Az irodaterek ergonómikus kialakítása bizonyítottan pozitív hatással van a munkavégzésre, hatékonyságra, sőt, az egészségre is. Ezen kívül a helyiségautomatizálás szintjétől is függ, hogy valaki jól érzi-e magát egy adott helyiségben.

2022.12.19.

Revizto – felhőalapú, vizuális együttműködési szoftver

A Revizto egy felhőalapú vizuális együttműködési szoftver projektcsapatoknak, nem csak mérnökök számára. A tervezési fázistól egészen a kivitelezés végéig segítséget nyújt a projektcsapat számára.

2022.12.05.

Fogyatékossággal élők világnapja – Kriszti története

Kriszti már több mint 2 éve csatlakozott a STUDIO IN-EX csapatához, jelenleg szervezet- és folyamatfejlesztési asszisztensként dolgozik. Helyzete különleges: Kriszti fogyatékossággal él: mozgássérült.

2022.12.02.

Fogyatékossággal élők integrálása – Robi története

Fogyatékossággal Élők Világnapja alkalmából Robi történetével szeretnénk a figyelmet felhívni arra, hogy mennyire fontos, hogy a megváltozott munkaképességű személyek számára olyan munkát találni, amely mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló megelégedéségére szolgál.