Blog

Részt vettünk a MERGE – európai mérnöki tanácsadó hálózat konferenciáján

2021.11.04.

Múlt héten megszervezték az évente esedékes MERGE konferenciát – sajnos csak online formában – amelyen az összes tag részt vett. A MERGE a mérnöki tanácsadók európai hálózata. A hálózat tagjai tapasztalt tanácsadó cégek, akik alapos ismeretekkel rendelkeznek az európai építőipari, szerkezeti és épületgépészeti iparról. A tagok együttműködnek annak érdekében, hogy mérnöki tervezési és tanácsadási szolgáltatásokat kínáljanak az ügyfeleknek a nemzeti határokon túl. A hálózat használatával a MERGE tagjai segíthetik ügyfeleit és egymást abban, hogy az adott projektek megvalósításához a legjobb szervezetet alakítsák ki. Vagyis a MERGE tagjai értékes szolgáltatásokat nyújthatnak azoknak a befektetőknek, akik országhatárokon át kívánják fejleszteni tevékenységüket.

A Studio IN-EX képviseletében Molnár Balázs, Schlaghecke Marc és Bakos István csatlakozott a rendezvényhez. Izgalmas beszélgetéseket folytattunk a piac lehetőségeiről, a vállalataink és országaink fejlődéséről, és egy nagyon érdekes előadást hallgattunk meg a jövőről Peter Heljerodtól, a Futurewise vezérigazgatójától. Összességében egy nagyon érdekes konferencia volt, és reméljük jövőre személyesen is találkozhatunk Bilbaóban, Spanyolországban!

Legutóbbi bejegyzések

2022.09.27.

IN-EX: házon belül a legfontosabb szakágak – Hő- és füstterjedés szimuláció

Manapság az eddigieknél lényegesen nagyobb szerepet kap a költséghatékony energiaellátás biztosításának kérdése, különösen a termelést végző, ipari épületek tekintetében.

2022.09.07.

Sprinkler tervezés BIM környezetben

A sprinkler rendszer behálózza szinte a teljes épületet. Szigorú szabályok vonatkoznak a szórófejek elhelyezésére, szórásképi akadályok elkerülésére, vagy azok más módon történő kezelésére. A sprinkler rendszerek BIM-ben való tervezése az elmúlt néhány évben fokozatosan jelent meg a megrendelői igények között.

2022.08.25.

Így toborzunk mi

Minden tervezési szakághoz folyamatosan keresünk új munkatársakat. Bányász Andrea HR generalista mutatja be a STUDIO IN-EX toborzási stratégiáját.

2022.08.03.

STUDIO IN-EX – A fenntartható fejlődést alapértékként szem előtt tartó, újító szemléletű vállalkozás

A DreamJobs oldalán megjelent egy interjú kollégánkkal, Dobszai Dániellel, aki a munkájáról és a hétköznapokról mesél.

2022.07.20.

Lean menedzsmentet az építészetben?

Az IN-EX a hazai tervezőirodák között elsőként megy keresztül a lean transzformáció vonalán. De mi is az a lean?

2022.04.29.

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk...