Blog

Részt vettünk a MERGE – európai mérnöki tanácsadó hálózat konferenciáján

2021.11.04.

Múlt héten megszervezték az évente esedékes MERGE konferenciát – sajnos csak online formában – amelyen az összes tag részt vett. A MERGE a mérnöki tanácsadók európai hálózata. A hálózat tagjai tapasztalt tanácsadó cégek, akik alapos ismeretekkel rendelkeznek az európai építőipari, szerkezeti és épületgépészeti iparról. A tagok együttműködnek annak érdekében, hogy mérnöki tervezési és tanácsadási szolgáltatásokat kínáljanak az ügyfeleknek a nemzeti határokon túl. A hálózat használatával a MERGE tagjai segíthetik ügyfeleit és egymást abban, hogy az adott projektek megvalósításához a legjobb szervezetet alakítsák ki. Vagyis a MERGE tagjai értékes szolgáltatásokat nyújthatnak azoknak a befektetőknek, akik országhatárokon át kívánják fejleszteni tevékenységüket.

A Studio IN-EX képviseletében Molnár Balázs, Schlaghecke Marc és Bakos István csatlakozott a rendezvényhez. Izgalmas beszélgetéseket folytattunk a piac lehetőségeiről, a vállalataink és országaink fejlődéséről, és egy nagyon érdekes előadást hallgattunk meg a jövőről Peter Heljerodtól, a Futurewise vezérigazgatójától. Összességében egy nagyon érdekes konferencia volt, és reméljük jövőre személyesen is találkozhatunk Bilbaóban, Spanyolországban!

Legutóbbi bejegyzések

2023.01.17.

A Mesterséges intelligencia segíti a munkánkat

Az AI-nak rengeteg felhasználása létezik, a chatbot az egyik legegyszerűbben használható módja, ugyanakkor egy fontos lépés, hiszen nagy tömegek számára elérhetővé teszi az AI-t. Kipróbáltuk a ChatGPT-t, két érdekes tesztet végeztünk: Revit teszt kérdést tettünk fel és jelszókezelő kiválasztását bíztuk rá.

2023.01.11.

Az adatközpont

Ahhoz, hogy bármikor dolgozhassunk otthonról a hálózat számtalan elemének állandó üzeme szükséges. Ebben segítenek az adatközpontok. Ezen létesítmények megléte képessé teszi, többek között a szoftveres szolgáltatásokat kínáló cégeket (Amazon, Facebook, Google stb.), rengeteg adat tárolására, feldolgozására és továbbítására a nap bármely pontján, bárhová, szinte azonnal.

2022.12.20.

Helyiségautomatizálás fontossága irodai környezetben

Az irodaterek ergonómikus kialakítása bizonyítottan pozitív hatással van a munkavégzésre, hatékonyságra, sőt, az egészségre is. Ezen kívül a helyiségautomatizálás szintjétől is függ, hogy valaki jól érzi-e magát egy adott helyiségben.

2022.12.19.

Revizto – felhőalapú, vizuális együttműködési szoftver

A Revizto egy felhőalapú vizuális együttműködési szoftver projektcsapatoknak, nem csak mérnökök számára. A tervezési fázistól egészen a kivitelezés végéig segítséget nyújt a projektcsapat számára.

2022.12.05.

Fogyatékossággal élők világnapja – Kriszti története

Kriszti már több mint 2 éve csatlakozott a STUDIO IN-EX csapatához, jelenleg szervezet- és folyamatfejlesztési asszisztensként dolgozik. Helyzete különleges: Kriszti fogyatékossággal él: mozgássérült.

2022.12.02.

Fogyatékossággal élők integrálása – Robi története

Fogyatékossággal Élők Világnapja alkalmából Robi történetével szeretnénk a figyelmet felhívni arra, hogy mennyire fontos, hogy a megváltozott munkaképességű személyek számára olyan munkát találni, amely mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló megelégedéségére szolgál.