Blog

Revizto – felhőalapú, vizuális együttműködési szoftver

2022.12.19.

A Revizto egy felhőalapú vizuális együttműködési szoftver projektcsapatoknak, nem csak mérnökök számára. Egy platformon gyűjti össze nem csak az IFC-ket, pontfelhőket, Revit modelleket, de a bennük létrehozott tervlapokat, különböző dokumentumokat, összekötve a BIM360-nal és megosztva a modellezőkön és tervezőkön túl a megrendelővel és esetleges alvállalkozókkal is. A tervezési fázistól egészen a kivitelezés végéig segítséget nyújt a projektcsapat számára.

Egyedüli hátránya a programnak, hogy folyamatosan frissíteni kell a 2D és 3D tartalmat. Minden alkalommal a rajzoknak lesz egy soron következő verziószáma, így ezeket össze lehet hasonlítani, egymásra lehet vetíteni, vagy akár a 3D modellre is ráilleszthetjük az aktuális rajzot pár kattintással.

Viszonylag egyszerűen kezelhető a 3D modelltér, a praktikus kis eszközökkel rengeteg dolgot elvégezhetünk anélkül, hogy meg kellene nyitni a Revit fájlt. Ha azonban mégis erre lenne szükség, további hasznos funkciók segítségével gyorsan és egyszerűen megtalálhatjuk a keresett elemeket.

A Clash Detection funkció tavalyi megjelenése óta folyamatosan aknázzuk ki az új modul lehetőségeit, új projektjeinken, melyekhez tartozik Revizto projekt is, csak ezt használjuk az ütközésvizsgálathoz.

Szerző: Kun Barbara, BIM szakértő, építőmérnök

 

Legutóbbi bejegyzések

2023.01.17.

A Mesterséges intelligencia segíti a munkánkat

Az AI-nak rengeteg felhasználása létezik, a chatbot az egyik legegyszerűbben használható módja, ugyanakkor egy fontos lépés, hiszen nagy tömegek számára elérhetővé teszi az AI-t. Kipróbáltuk a ChatGPT-t, két érdekes tesztet végeztünk: Revit teszt kérdést tettünk fel és jelszókezelő kiválasztását bíztuk rá.

2023.01.11.

Az adatközpont

Ahhoz, hogy bármikor dolgozhassunk otthonról a hálózat számtalan elemének állandó üzeme szükséges. Ebben segítenek az adatközpontok. Ezen létesítmények megléte képessé teszi, többek között a szoftveres szolgáltatásokat kínáló cégeket (Amazon, Facebook, Google stb.), rengeteg adat tárolására, feldolgozására és továbbítására a nap bármely pontján, bárhová, szinte azonnal.

2022.12.20.

Helyiségautomatizálás fontossága irodai környezetben

Az irodaterek ergonómikus kialakítása bizonyítottan pozitív hatással van a munkavégzésre, hatékonyságra, sőt, az egészségre is. Ezen kívül a helyiségautomatizálás szintjétől is függ, hogy valaki jól érzi-e magát egy adott helyiségben.

2022.12.19.

Revizto – felhőalapú, vizuális együttműködési szoftver

A Revizto egy felhőalapú vizuális együttműködési szoftver projektcsapatoknak, nem csak mérnökök számára. A tervezési fázistól egészen a kivitelezés végéig segítséget nyújt a projektcsapat számára.

2022.12.05.

Fogyatékossággal élők világnapja – Kriszti története

Kriszti már több mint 2 éve csatlakozott a STUDIO IN-EX csapatához, jelenleg szervezet- és folyamatfejlesztési asszisztensként dolgozik. Helyzete különleges: Kriszti fogyatékossággal él: mozgássérült.

2022.12.02.

Fogyatékossággal élők integrálása – Robi története

Fogyatékossággal Élők Világnapja alkalmából Robi történetével szeretnénk a figyelmet felhívni arra, hogy mennyire fontos, hogy a megváltozott munkaképességű személyek számára olyan munkát találni, amely mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló megelégedéségére szolgál.