Blog

VABA lakópark helyszíni bejárás

2021.11.11.

Elérkezett az utolsó simításokig a Vahot utcai társasház projektünk, ahol már a kivitelezés befejező munkálatai zajlanak. Ottjártunkkor először láthattuk elkészült állapotban a második emeleti lakások tetőteraszait és a lakótornyok erkélyekeit. Bár a teraszok műfüves borítása főként fenntartási okokból nem lett végül természetes kialakítású, így is oldani tudja az épület monoton megjelenését, és kellemesebb látvány tárul a majdani lakók elé, még ha kissé kontrasztban is áll a háttérben lassan őszülő Bikás parkkal.

A VABA lakópark befektetői szempontból különleges megoldást képvisel, ugyanis egészen egyedi módon minden lakást teljesen berendezve adnak át a lakóinak. A belső anyaghasználat, a bútorok, kiegészítők mind összhangban állnak egymással és követik a mai trendeket. Bár a belsőépítészeti tervezés nem irodánkban valósult meg, az épületbe való integrálásról mi gondoskodtunk.

Legutóbbi bejegyzések

2023.01.17.

A Mesterséges intelligencia segíti a munkánkat

Az AI-nak rengeteg felhasználása létezik, a chatbot az egyik legegyszerűbben használható módja, ugyanakkor egy fontos lépés, hiszen nagy tömegek számára elérhetővé teszi az AI-t. Kipróbáltuk a ChatGPT-t, két érdekes tesztet végeztünk: Revit teszt kérdést tettünk fel és jelszókezelő kiválasztását bíztuk rá.

2023.01.11.

Az adatközpont

Ahhoz, hogy bármikor dolgozhassunk otthonról a hálózat számtalan elemének állandó üzeme szükséges. Ebben segítenek az adatközpontok. Ezen létesítmények megléte képessé teszi, többek között a szoftveres szolgáltatásokat kínáló cégeket (Amazon, Facebook, Google stb.), rengeteg adat tárolására, feldolgozására és továbbítására a nap bármely pontján, bárhová, szinte azonnal.

2022.12.20.

Helyiségautomatizálás fontossága irodai környezetben

Az irodaterek ergonómikus kialakítása bizonyítottan pozitív hatással van a munkavégzésre, hatékonyságra, sőt, az egészségre is. Ezen kívül a helyiségautomatizálás szintjétől is függ, hogy valaki jól érzi-e magát egy adott helyiségben.

2022.12.19.

Revizto – felhőalapú, vizuális együttműködési szoftver

A Revizto egy felhőalapú vizuális együttműködési szoftver projektcsapatoknak, nem csak mérnökök számára. A tervezési fázistól egészen a kivitelezés végéig segítséget nyújt a projektcsapat számára.

2022.12.05.

Fogyatékossággal élők világnapja – Kriszti története

Kriszti már több mint 2 éve csatlakozott a STUDIO IN-EX csapatához, jelenleg szervezet- és folyamatfejlesztési asszisztensként dolgozik. Helyzete különleges: Kriszti fogyatékossággal él: mozgássérült.

2022.12.02.

Fogyatékossággal élők integrálása – Robi története

Fogyatékossággal Élők Világnapja alkalmából Robi történetével szeretnénk a figyelmet felhívni arra, hogy mennyire fontos, hogy a megváltozott munkaképességű személyek számára olyan munkát találni, amely mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló megelégedéségére szolgál.