Blog

A STUDIO IN-EX és a LENOVO új együttműködése

2021.09.24.

Egy kis bepillantás az irodánk mindennapjaiba. A családi vállalkozásként indult Studio IN-EX az elmúlt 20 évben közel 150 főre nőtte ki magát, és ma már teljes körű szolgáltatást nyújt építészeket, szerkezet-, gépész- és elektromos tervezőket egyesítve csapatában. Hazánkban egyedülálló módon, mind egy közös, univerzális BIM (Building Information Modelling) rendszerben dolgozunk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy virtuálisan felépítsük az általunk tervezett épületeket. A teljes egészében 3D-ben egyeztetett modell használata számos előnnyel bír: elkerülhetők a költséges többletmunkák és késedelmek a kivitelezés során, valamint az épület üzemeltetési költségére is hatással lévő fontos döntések is már a tervezés során mérlegelhetők. Ilyen módon az építészeti és mérnöki projektek pontosabban és hatékonyabban valósulnak meg.

A BIM technológia mindennapos használatához a piacon elérhető legjobb hardverekre és szoftverekre van szükség, így első lépésként olyan munkaállomások beszerzését tűztük ki célul, amely a gyors és hosszútávú működtetés mellett anyagilag is kedvezőek lehetnek számunkra. Az IT piac alapos tanulmányozása és a PC-k kapacitásának globális szintű felmérése után láttuk, hogy a Lenovo minden szempontunknak megfelel, ráadásul hazai összeszerelésű eszközállományokról van szó, így minőségben és mennyiségben is rövid időn belül rendelkezésünkre tudtak állni.

A BIM tervezés a csúcstechnológiát jelenti, a jelenlegi Lenovo eszközállományunk pedig biztosítja számunkra mindazt, ami a hatékony és gyors munkavégzés feltétele.

Legutóbbi bejegyzések

2023.01.17.

A Mesterséges intelligencia segíti a munkánkat

Az AI-nak rengeteg felhasználása létezik, a chatbot az egyik legegyszerűbben használható módja, ugyanakkor egy fontos lépés, hiszen nagy tömegek számára elérhetővé teszi az AI-t. Kipróbáltuk a ChatGPT-t, két érdekes tesztet végeztünk: Revit teszt kérdést tettünk fel és jelszókezelő kiválasztását bíztuk rá.

2023.01.11.

Az adatközpont

Ahhoz, hogy bármikor dolgozhassunk otthonról a hálózat számtalan elemének állandó üzeme szükséges. Ebben segítenek az adatközpontok. Ezen létesítmények megléte képessé teszi, többek között a szoftveres szolgáltatásokat kínáló cégeket (Amazon, Facebook, Google stb.), rengeteg adat tárolására, feldolgozására és továbbítására a nap bármely pontján, bárhová, szinte azonnal.

2022.12.20.

Helyiségautomatizálás fontossága irodai környezetben

Az irodaterek ergonómikus kialakítása bizonyítottan pozitív hatással van a munkavégzésre, hatékonyságra, sőt, az egészségre is. Ezen kívül a helyiségautomatizálás szintjétől is függ, hogy valaki jól érzi-e magát egy adott helyiségben.

2022.12.19.

Revizto – felhőalapú, vizuális együttműködési szoftver

A Revizto egy felhőalapú vizuális együttműködési szoftver projektcsapatoknak, nem csak mérnökök számára. A tervezési fázistól egészen a kivitelezés végéig segítséget nyújt a projektcsapat számára.

2022.12.05.

Fogyatékossággal élők világnapja – Kriszti története

Kriszti már több mint 2 éve csatlakozott a STUDIO IN-EX csapatához, jelenleg szervezet- és folyamatfejlesztési asszisztensként dolgozik. Helyzete különleges: Kriszti fogyatékossággal él: mozgássérült.

2022.12.02.

Fogyatékossággal élők integrálása – Robi története

Fogyatékossággal Élők Világnapja alkalmából Robi történetével szeretnénk a figyelmet felhívni arra, hogy mennyire fontos, hogy a megváltozott munkaképességű személyek számára olyan munkát találni, amely mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló megelégedéségére szolgál.