Blog

A STUDIO IN-EX és a LENOVO új együttműködése

2021.09.24.

Egy kis bepillantás az irodánk mindennapjaiba. A családi vállalkozásként indult Studio IN-EX az elmúlt 20 évben közel 150 főre nőtte ki magát, és ma már teljes körű szolgáltatást nyújt építészeket, szerkezet-, gépész- és elektromos tervezőket egyesítve csapatában. Hazánkban egyedülálló módon, mind egy közös, univerzális BIM (Building Information Modelling) rendszerben dolgozunk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy virtuálisan felépítsük az általunk tervezett épületeket. A teljes egészében 3D-ben egyeztetett modell használata számos előnnyel bír: elkerülhetők a költséges többletmunkák és késedelmek a kivitelezés során, valamint az épület üzemeltetési költségére is hatással lévő fontos döntések is már a tervezés során mérlegelhetők. Ilyen módon az építészeti és mérnöki projektek pontosabban és hatékonyabban valósulnak meg.

A BIM technológia mindennapos használatához a piacon elérhető legjobb hardverekre és szoftverekre van szükség, így első lépésként olyan munkaállomások beszerzését tűztük ki célul, amely a gyors és hosszútávú működtetés mellett anyagilag is kedvezőek lehetnek számunkra. Az IT piac alapos tanulmányozása és a PC-k kapacitásának globális szintű felmérése után láttuk, hogy a Lenovo minden szempontunknak megfelel, ráadásul hazai összeszerelésű eszközállományokról van szó, így minőségben és mennyiségben is rövid időn belül rendelkezésünkre tudtak állni.

A BIM tervezés a csúcstechnológiát jelenti, a jelenlegi Lenovo eszközállományunk pedig biztosítja számunkra mindazt, ami a hatékony és gyors munkavégzés feltétele.

Legutóbbi bejegyzések

2022.09.27.

IN-EX: házon belül a legfontosabb szakágak – Hő- és füstterjedés szimuláció

Manapság az eddigieknél lényegesen nagyobb szerepet kap a költséghatékony energiaellátás biztosításának kérdése, különösen a termelést végző, ipari épületek tekintetében.

2022.09.07.

Sprinkler tervezés BIM környezetben

A sprinkler rendszer behálózza szinte a teljes épületet. Szigorú szabályok vonatkoznak a szórófejek elhelyezésére, szórásképi akadályok elkerülésére, vagy azok más módon történő kezelésére. A sprinkler rendszerek BIM-ben való tervezése az elmúlt néhány évben fokozatosan jelent meg a megrendelői igények között.

2022.08.25.

Így toborzunk mi

Minden tervezési szakághoz folyamatosan keresünk új munkatársakat. Bányász Andrea HR generalista mutatja be a STUDIO IN-EX toborzási stratégiáját.

2022.08.03.

STUDIO IN-EX – A fenntartható fejlődést alapértékként szem előtt tartó, újító szemléletű vállalkozás

A DreamJobs oldalán megjelent egy interjú kollégánkkal, Dobszai Dániellel, aki a munkájáról és a hétköznapokról mesél.

2022.07.20.

Lean menedzsmentet az építészetben?

Az IN-EX a hazai tervezőirodák között elsőként megy keresztül a lean transzformáció vonalán. De mi is az a lean?

2022.04.29.

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk...