Blog

A STUDIO IN-EX és a LENOVO új együttműködése

2021.09.24.

Egy kis bepillantás az irodánk mindennapjaiba. A családi vállalkozásként indult Studio IN-EX az elmúlt 20 évben közel 150 főre nőtte ki magát, és ma már teljes körű szolgáltatást nyújt építészeket, szerkezet-, gépész- és elektromos tervezőket egyesítve csapatában. Hazánkban egyedülálló módon, mind egy közös, univerzális BIM (Building Information Modelling) rendszerben dolgozunk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy virtuálisan felépítsük az általunk tervezett épületeket. A teljes egészében 3D-ben egyeztetett modell használata számos előnnyel bír: elkerülhetők a költséges többletmunkák és késedelmek a kivitelezés során, valamint az épület üzemeltetési költségére is hatással lévő fontos döntések is már a tervezés során mérlegelhetők. Ilyen módon az építészeti és mérnöki projektek pontosabban és hatékonyabban valósulnak meg.

A BIM technológia mindennapos használatához a piacon elérhető legjobb hardverekre és szoftverekre van szükség, így első lépésként olyan munkaállomások beszerzését tűztük ki célul, amely a gyors és hosszútávú működtetés mellett anyagilag is kedvezőek lehetnek számunkra. Az IT piac alapos tanulmányozása és a PC-k kapacitásának globális szintű felmérése után láttuk, hogy a Lenovo minden szempontunknak megfelel, ráadásul hazai összeszerelésű eszközállományokról van szó, így minőségben és mennyiségben is rövid időn belül rendelkezésünkre tudtak állni.

A BIM tervezés a csúcstechnológiát jelenti, a jelenlegi Lenovo eszközállományunk pedig biztosítja számunkra mindazt, ami a hatékony és gyors munkavégzés feltétele.

Legutóbbi bejegyzések

2022.04.29.

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk...

2022.04.29.

Így dolgozunk mi! – A STUDIO IN-EX irodájának bemutatója

Cégünk alapításakor még csak egy maréknyi mérnök alkotott együtt, akik hittek a fejlődésben és a jövőbe mutató innovatív technológiai megoldásokban.

2022.04.12.

Mérnökeink a BIM oktatásban

A sokéves tapasztalat és megszerzett tudás önmagában is nagy értéket képvisel, de fontosnak tartjuk, hogy segítsük a jövő építész generációját.

2021.12.14.

Felelős Foglalkoztató 2021 pályázaton díjat nyert a STUDIO IN-EX

Napjainkban egyre többen ismerik fel a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességét, valamint a benne rejlő lehetőségeket.

2021.11.18.

LEED Gold minősítés – igazi büszkeség

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Vitesco Technologies debreceni gyárának teljes körű generáltervezését és műszaki vezetését is irodánk végezte.

2021.11.11.

VABA lakópark helyszíni bejárás

Építkezésen jártunk… mindig felemelő érzés a terveink alapján készült épületek helyszínbejárásán részt venni. A VABA többfunkciós épületegyüttes építkezésén a múlt héten és egy hónapja is jártunk – lassan itt a beköltözés ideje