A BIM a minőségbiztosítás eszköze

Piacvezető BIM-szaktudás

Hogyan dolgozunk

A Studio IN-EX indulásakor a lehető legmagasabb minőség és hatékonyság volt a célunk, ezért az elsők között voltunk, akik teljesen átálltak a BIM-alapú tervezésre.

A közel 150 fős jól képzett kollégából álló csapatunkban megtalálható minden tervezési szakág, akik zárt BIM-környezetben dolgoznak együtt, így biztosítva a legmagasabb színvonalú eredményeket.

Építményinformációs modellezés - BIM

A BIM az építéményinformációs modellezés rövidítése. A BIM egy világszerte használt módszer, amelyben az épületek tervezése és kivitelezése a régimódi 2D-s rajzok helyett információban gazdag 3D-s modellek alapján történik. Ez alapvetően megváltoztatja az épületek tervezésének, építésének és létesítménygazdálkodásának a módját. Az iparág átalakulása elkerülhetetlen, és a BIM minden szakmai gyakorlat számára a megszokottá fog válni.

Termelékenység

Az elmúlt 20 évben az építőipar általános termelékenységnövekedése mindössze 1% volt, ami csak töredéke az évtizedek óta 3D-ben dolgozó autóiparban elért nyereségnek. A termelékenység drasztikusan növelhető lenne, ha ezeket a 3D-s módszereket az építőiparban is alkalmaznánk. A Studio IN-EX indulásakor a lehető legmagasabb minőség és hatékonyság volt a célunk, ezért az elsők között voltunk, akik teljesen átálltak a BIM-alapú tervezésre.

Zárt BIM

Ma már sok vállalat állítja, hogy BIM-et használ, de az igazán fontos az, hogy mennyire jól tudják ezt valóban megvalósítani. A 2200 négyzetméteres irodánkban közel 150 magasan képzett kolléga zárt BIM-környezetben dolgozik együtt minden tervezési szakterületről, ezáltal biztosítva a legmagasabb színvonalú eredményeket. Zárt BIM-rendszerünk globálisan piacvezető technológián alapul, ahol minden szakterület ugyanazt az általánosan alkalmazható BIM-szoftvert használja. Mivel mindenki ugyanabban az irodában és ugyanazzal a szoftverrel dolgozik, biztosítani tudjuk a legmagasabb szintű minőséget és termelékenységet.

Könnyebb építkezés és létesítménygazdálkodás

A BIM használatával már a tervezési fázisban megoldhatók a térbeli koordinációs hibák, így elkerülhetők az utómunkálatok és a költséges késések az építkezésen. A részletes BIM-modellek pontosabb betekintést nyújtanak a befektetőknek a várható költségekbe. Így a projektek határidőn és költségvetési kereten belül fejezhetők be, ami jelentős költségmegtakarítást jelent a hagyományos gyakorlathoz képest. A BIM-modell alapján, még a tervezési fázisban meghozott, megalapozott döntéseknek óriási hatása van az épület végső teljesítményére, ami drasztikusan csökkenti az létesítménygazdálkodási költségeket.

Piacvezető BIM-szaktudás

A Studio IN-EX legtapasztaltabb BIM-szakértőiből létrehoztunk egy elkötelezett csapatot, akik a belső BIM-folyamatok hatékonyságáért felelnek és partnereink számára a legjobb BIM-es környezetet biztosítják. Folyamatosan kísérletezünk a legújabb technológiákkal, hogy a lehető legmagasabb minőségű szolgáltatást tudjuk nyújtani. BIM-szakértelmünk hosszú évek kemény munkáján alapul, amely ma nagy elismerésnek örvend. Ez segített nekünk abban, hogy elnyerjük számos nemzetközi vállalat bizalmát, és sikeresen együtt tudjunk működni közös projektekben.