A BIM a minőségbiztosítás eszköze

Piacvezető BIM szaktudás

Hogyan dolgozunk

A STUDIO IN-EX indulásakor a lehető legmagasabb minőség és hatékonyság volt a célunk, ezért az elsők között voltunk, akik teljesen átálltak a BIM-alapú tervezésre.

A közel 150 fős jól képzett kollégából álló csapatunkban megtalálható minden tervezési szakág, akik closed-BIM környezetben dolgoznak együtt, így biztosítva a legmagasabb színvonalú eredményeket.

Építményinformációs modellezés - BIM

A BIM az építéményinformációs modellezés rövidítése. A BIM egy világszerte használt módszer, amelyben az épületek tervezése és kivitelezése a régimódi 2D-s rajzok helyett információban gazdag 3D-s modellek alapján történik. Ez alapvetően megváltoztatja az épületek tervezésének, építésének és létesítménygazdálkodásának a módját. Az iparág átalakulása elkerülhetetlen, és a BIM minden szakmai gyakorlat számára a megszokottá fog válni.

Termelékenység

Az elmúlt 20 évben az építőipar általános termelékenységnövekedése mindössze 1% volt, ami csak töredéke az évtizedek óta 3D-ben dolgozó autóiparban elért nyereségnek. A termelékenység drasztikusan növelhető lenne, ha ezeket a 3D-s módszereket az építőiparban is alkalmaznánk. A STUDIO IN-EX indulásakor a lehető legmagasabb minőség és hatékonyság volt a célunk, ezért az elsők között voltunk, akik teljesen átálltak a BIM-alapú tervezésre.

Closed-BIM

Ma már sok vállalat állítja, hogy BIM-et használ, de az igazán fontos az, hogy mennyire jól tudják ezt valóban megvalósítani. A 2200 négyzetméteres irodánkban közel 150 magasan képzett kolléga closed-BIM környezetben dolgozik együtt minden tervezési szakterületről, ezáltal biztosítva a legmagasabb színvonalú eredményeket. Closed-BIM rendszerünk globálisan piacvezető technológián alapul, ahol minden szakterület ugyanazt az általánosan alkalmazható BIM-szoftvert használja. Mivel mindenki ugyanabban az irodában és ugyanazzal a szoftverrel dolgozik, biztosítani tudjuk a legmagasabb szintű minőséget és termelékenységet.

Könnyebb építkezés és létesítménygazdálkodás

A BIM használatával már a tervezési fázisban megoldhatók a térbeli koordinációs hibák, így elkerülhetők az utómunkálatok és a költséges késések az építkezésen. A részletes BIM-modellek pontosabb betekintést nyújtanak a befektetőknek a várható költségekbe. Így a projektek határidőn és költségvetési kereten belül fejezhetők be, ami jelentős költségmegtakarítást jelent a hagyományos gyakorlathoz képest. A BIM-modell alapján, még a tervezési fázisban meghozott, megalapozott döntéseknek óriási hatása van az épület végső teljesítményére, ami drasztikusan csökkenti az létesítménygazdálkodási költségeket.

Piacvezető BIM szaktudás

A STUDIO IN-EX legtapasztaltabb BIM szakértőiből létrehoztunk egy elkötelezett csapatot, akik a belső BIM folyamatok hatékonyságáért felelnek és partnereink számára a legjobb BIM-es környezetet biztosítják. Folyamatosan kísérletezünk a legújabb technológiákkal, hogy a lehető legmagasabb minőségű szolgáltatást tudjuk nyújtani. BIM szakértelmünk hosszú évek kemény munkáján alapul, amely ma nagy elismerésnek örvend. Ez segített nekünk abban, hogy elnyerjük számos nemzetközi vállalat bizalmát, és sikeresen együtt tudjunk működni közös projektekben.