Blog

Revit modellezés bemutató

2022.10.06.

Épületgépész szakágunk rövid bemutató videóján láthatjátok hogyan használjuk a saját igényeinkre szabott, házon belül készült Revit modelleket.

A Revitben történő tervezés során az épületgépész tervezőink azzal szembesültek, hogy az internetről letölthető Family-k (család elemek) az esetek nagy részében a szükségeshez képest indokolatlanul túl részletezettek, vagy rossz módszerrel vannak modellezve, illetve túl sok szükségtelen paramétert tartalmaznak.

  • Ezért a család elemeket magunknak készítjük el, és tároljuk a saját rendszerezett elemtárunkban.
  • A paraméterek a tervezési metódusunknak megfelelően kerülnek létrehozásra és kitöltésre, oly módon, hogy a társ szakágaknak is megfelelő információkat tartalmazzanak.
  • A család elemek részletezettsége a szükségesen elvárt LOD követelményeknek felel meg.

Legutóbbi bejegyzések

2022.12.05.

Fogyatékossággal élők világnapja – Kriszti története

Kriszti már több mint 2 éve csatlakozott a STUDIO IN-EX csapatához, jelenleg szervezet- és folyamatfejlesztési asszisztensként dolgozik. Helyzete különleges: Kriszti fogyatékossággal él: mozgássérült.

2022.12.02.

Fogyatékossággal élők integrálása – Robi története

Fogyatékossággal Élők Világnapja alkalmából Robi történetével szeretnénk a figyelmet felhívni arra, hogy mennyire fontos, hogy a megváltozott munkaképességű személyek számára olyan munkát találni, amely mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló megelégedéségére szolgál.

2022.11.10.

Az iskolapadtól a vezető építészek koordinálásáig

A STUDIO IN-EX a fejlődésünk kulcsa: Ha bármelyik kollégánk nyitott és keresi a lehetőséget a fejlődésre, akkor biztosítjuk számára: ezt bizonyítja Csenge története.

2022.11.08.

IN-EX házon belüli szakágak – projektmenedzsment

A STUDIO IN-EX egyik nagy erőssége, hogy a tervezési projektjeinkben nem csak kiemelkedően magas szakmai színvonalat képviselő mérnökeink vesznek részt, hanem egy külön csapat foglalkozik a projektek háttértámogatásával.

2022.11.04.

A HR-től a folyamatfejlesztésig, a kezdetektől a karrierváltásig

A folyamatfejlesztés mára az IN-EX mindennapjainak szerves részévé vált. Mind több munkatársunk ismerkedik meg a fejlesztői gondolkodásmóddal, éli át annak kihívásait, és sokan egészen új oldalukról is bemutatkozhattak. 

2022.10.18.

Zenei próbaterem mint egy hangszer – Bregenz, Ausztria

Az IN-EX berkein belül a Competition Team részt vett egy ausztriai pályázaton: Bregenz városába tervezték meg az új Musikprobenzentrum épületét, a csatlakozó egykori lovarda műemléképületének felújításával.