Blog

Mi az újdonság az Autodesk Revit 2022.1-es verziójában?

2021.10.02.

Az Autodesk Revit 2022.1-es verziójában számos újdonsággal találkozhatunk, ami segíti mérnökeink hatékonyságát:

 • Átjárhatóság: A Revit összekapcsolja a munkafolyamatokat, a termékek és projektfázisok között.
 • Tervezési produktivitás: Tervezés nagyobb pontossággal és kontrollal.
 • Dokumentáció hatékonysága: Tervezés könnyebb és pontosabb rögzítése.
 • A tervlapok duplikálhatóak, mely meggyorsítja és megkönnyíti a dokumentáció folyamatát.
 • Snap két pont közötti táv közepére funkció, amely megkönnyíti az elemek lehelyezését és mozgatását a kívánt helyre.
 • Az összes Instance kiválasztása funkció bővítésre került. Mostantól több elemkategóriát is ki lehet jelölni egyszerre, emellett használható szobák, területek, modell vonalak, detail vona-lak, referencia síkok, revízió felhők esetén is. Ez megkönnyíti a hasonló modell elemek gyors kijelölését.
 • A modelltérben kijelölt elemek megkereshetőek a Projekt Browser-ben, egy egyszerű jobb klikk paranccsal, amennyiben nincs kijelölve elem, az aktív nézet jelölődig ki. Ez segít gyorsan megtalálni a keresett elemet, a számos nézeten keresztül.
 • Kategóriák és alkategóriák kereshetőek több funkcióban, kulcsszavak használatával. Ilyen funkciók a Schedule / Quantity, Material Takeoff, Parameter Properties, Loaded Tags, Symbols, Object Styles, Visibility / Graphics Overrides, és Modify DWG/DXF/DGN export.
 • Link importálása során, lehetőség nyílik szintek választására referenciaként.
 • System elemek elrendezéséhez számos fejlesztés készült. Szintkülönbség esetén való kapcso-latot biztosítják a különböző szerelési elemek. Új lejtésállító eszközök, fejlettebb igazítási mű-velet dőlésszögű csövek mozgatásánál, és fejlettebb csatlakoztathatóság, az elrendezések módosítása folyamán.
 • Egy új funkció segít a family type paraméterek gyorsabb létrehozásában és módosításában. Ez a funkció, a family szerkesztőben található, ahol használatával a kijelölt paraméterek dup-likálhatóak lesznek.
 • Mostantól más Revit verzióban készült shared paraméterek is betölthetőek.
 • A Revit 2022 bevezette a 3D Sketch funkciót a FormIt Pro-n keresztül, ezzel javítva a forma-készítés és a dokumentáció közötti kapcsolatot. A 2022.1-es verzióban lehetőség nyílik a Revit Level adatok, FormIt Pro-ba való átvitelére.
 • Revit 2022.1 új fájltípusokat is Támogat. Immáron linkelhetőek a Rhino 7 és a SketchUp 2021 fájlok, emellett javított importálási/exportálási képességekkel rendelkezik az olyan CAD-formátumokhoz, mint az STL és az OBJ.
 • A Revit 2022.1-ben megnyitható bármilyen szinkronizált verziójú, Revit felhő modell.
 • Fejlettebb vasalási modellezés statikusok számára. Lehetőség van több vasalási készlet szer-kesztésére egyszerre, és a vascsatlakozó mérete automatikusan igazodik a rudak méretéhez.
 • A Revit 2022.1 tartalmazza a Generative Design legújabb verzióját. Ebben a verzióban expor-tálhatóak a tanulmányok eredményei. Navigációt segítő előképek rendelhetőek az elkészült tanulmányokhoz. Betölthetőek egyéni fájlok is bemenetnek, ezáltal nem szükséges ezt a részt a Dynamo-ba beleépíteni. Csoportosíthatóak az egyéni file-ok. A tanulmányok megtekinthe-tőek és módosíthatóak közvetlenül a tanulmánykészítő felületről. A Dynamo változtatásai mostantól azonnal megjelennek a tanulmány felületén.
 • A Revit 2022.1 tartalmazza a Dynamo legújabb verzióját. Ez a frissítés számos új funkciót, és a felhasználók által igényelt fejlesztéseket tartalmazza. Tovább fejlesztett felhasználói felü-let, személyre szabható beállítások, az új Preferences panelnek köszönhetően. Node Auto-complete funkció segít a Dynamo elsajátításában és a gyorsabb használatban. Az új, Show Graph Properties funkció segítségével még könnyebb megosztani, és információval ellátni a létrehozott kódrendszert. Nem utolsó sorban, új Revit node-okkal is bővült a Dynamo.

Legutóbbi bejegyzések

2023.01.17.

A Mesterséges intelligencia segíti a munkánkat

Az AI-nak rengeteg felhasználása létezik, a chatbot az egyik legegyszerűbben használható módja, ugyanakkor egy fontos lépés, hiszen nagy tömegek számára elérhetővé teszi az AI-t. Kipróbáltuk a ChatGPT-t, két érdekes tesztet végeztünk: Revit teszt kérdést tettünk fel és jelszókezelő kiválasztását bíztuk rá.

2023.01.11.

Az adatközpont

Ahhoz, hogy bármikor dolgozhassunk otthonról a hálózat számtalan elemének állandó üzeme szükséges. Ebben segítenek az adatközpontok. Ezen létesítmények megléte képessé teszi, többek között a szoftveres szolgáltatásokat kínáló cégeket (Amazon, Facebook, Google stb.), rengeteg adat tárolására, feldolgozására és továbbítására a nap bármely pontján, bárhová, szinte azonnal.

2022.12.20.

Helyiségautomatizálás fontossága irodai környezetben

Az irodaterek ergonómikus kialakítása bizonyítottan pozitív hatással van a munkavégzésre, hatékonyságra, sőt, az egészségre is. Ezen kívül a helyiségautomatizálás szintjétől is függ, hogy valaki jól érzi-e magát egy adott helyiségben.

2022.12.19.

Revizto – felhőalapú, vizuális együttműködési szoftver

A Revizto egy felhőalapú vizuális együttműködési szoftver projektcsapatoknak, nem csak mérnökök számára. A tervezési fázistól egészen a kivitelezés végéig segítséget nyújt a projektcsapat számára.

2022.12.05.

Fogyatékossággal élők világnapja – Kriszti története

Kriszti már több mint 2 éve csatlakozott a STUDIO IN-EX csapatához, jelenleg szervezet- és folyamatfejlesztési asszisztensként dolgozik. Helyzete különleges: Kriszti fogyatékossággal él: mozgássérült.

2022.12.02.

Fogyatékossággal élők integrálása – Robi története

Fogyatékossággal Élők Világnapja alkalmából Robi történetével szeretnénk a figyelmet felhívni arra, hogy mennyire fontos, hogy a megváltozott munkaképességű személyek számára olyan munkát találni, amely mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló megelégedéségére szolgál.