Blog

Egymástól tanulunk – Dynamo vizuális programozási felület

2021.08.09.

Irodánkban a BIM szakértőink rendszeresen tartanak a 3D épületinformációs modellezésre fejlesztett Audotesk Revit tervezőszoftverrel kapcsolatos belső oktatásokat a különböző szakági tervezők számára.

A héten a Dynamo vizuális programozási felületről kapunk magyar és angol nyelven részletes áttekintést. A Dynamo segítségével lehetővé válik, hogy a Revit felhasználók Python vagy más program nyelvek ismerete nélkül is tudjanak programkódokat létrehozni, amik a Revit projektjeikkel képesek együttműködni. A Dynamo használata egyrészt megkönnyítheti a tervezők munkáját azáltal, hogy automatizálható rajta keresztül több olyan munkafolyamat is, aminek az elvégzése manuálisan jelentősen több időt venne igénybe. Ezen felül hasznos minőségellenőrzési célból is, mivel az automatizált folyamatok mentén könnyebben garantálható, hogy nem maradtak ki munkarészek, mint ha valaki kézzel végezné el ugyanazt a feladatot, főleg, ha a feladat nagy mennyiségű elemet érint. Nagy méretű projektek esetében kifejezetten szükséges automatizmusok használata, legyen az add-in, vagy Dynamo script, mert a manuális megoldások időben nem skálázódnak megfelelően ekkora léptékben.

Legutóbbi bejegyzések

2022.09.27.

IN-EX: házon belül a legfontosabb szakágak – Hő- és füstterjedés szimuláció

Manapság az eddigieknél lényegesen nagyobb szerepet kap a költséghatékony energiaellátás biztosításának kérdése, különösen a termelést végző, ipari épületek tekintetében.

2022.09.07.

Sprinkler tervezés BIM környezetben

A sprinkler rendszer behálózza szinte a teljes épületet. Szigorú szabályok vonatkoznak a szórófejek elhelyezésére, szórásképi akadályok elkerülésére, vagy azok más módon történő kezelésére. A sprinkler rendszerek BIM-ben való tervezése az elmúlt néhány évben fokozatosan jelent meg a megrendelői igények között.

2022.08.25.

Így toborzunk mi

Minden tervezési szakághoz folyamatosan keresünk új munkatársakat. Bányász Andrea HR generalista mutatja be a STUDIO IN-EX toborzási stratégiáját.

2022.08.03.

STUDIO IN-EX – A fenntartható fejlődést alapértékként szem előtt tartó, újító szemléletű vállalkozás

A DreamJobs oldalán megjelent egy interjú kollégánkkal, Dobszai Dániellel, aki a munkájáról és a hétköznapokról mesél.

2022.07.20.

Lean menedzsmentet az építészetben?

Az IN-EX a hazai tervezőirodák között elsőként megy keresztül a lean transzformáció vonalán. De mi is az a lean?

2022.04.29.

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk...