Blog

Egymástól tanulunk – Dynamo vizuális programozási felület

2021.08.09.

Irodánkban a BIM szakértőink rendszeresen tartanak a 3D épületinformációs modellezésre fejlesztett Audotesk Revit tervezőszoftverrel kapcsolatos belső oktatásokat a különböző szakági tervezők számára.

A héten a Dynamo vizuális programozási felületről kapunk magyar és angol nyelven részletes áttekintést. A Dynamo segítségével lehetővé válik, hogy a Revit felhasználók Python vagy más program nyelvek ismerete nélkül is tudjanak programkódokat létrehozni, amik a Revit projektjeikkel képesek együttműködni. A Dynamo használata egyrészt megkönnyítheti a tervezők munkáját azáltal, hogy automatizálható rajta keresztül több olyan munkafolyamat is, aminek az elvégzése manuálisan jelentősen több időt venne igénybe. Ezen felül hasznos minőségellenőrzési célból is, mivel az automatizált folyamatok mentén könnyebben garantálható, hogy nem maradtak ki munkarészek, mint ha valaki kézzel végezné el ugyanazt a feladatot, főleg, ha a feladat nagy mennyiségű elemet érint. Nagy méretű projektek esetében kifejezetten szükséges automatizmusok használata, legyen az add-in, vagy Dynamo script, mert a manuális megoldások időben nem skálázódnak megfelelően ekkora léptékben.

Legutóbbi bejegyzések

2023.01.17.

A Mesterséges intelligencia segíti a munkánkat

Az AI-nak rengeteg felhasználása létezik, a chatbot az egyik legegyszerűbben használható módja, ugyanakkor egy fontos lépés, hiszen nagy tömegek számára elérhetővé teszi az AI-t. Kipróbáltuk a ChatGPT-t, két érdekes tesztet végeztünk: Revit teszt kérdést tettünk fel és jelszókezelő kiválasztását bíztuk rá.

2023.01.11.

Az adatközpont

Ahhoz, hogy bármikor dolgozhassunk otthonról a hálózat számtalan elemének állandó üzeme szükséges. Ebben segítenek az adatközpontok. Ezen létesítmények megléte képessé teszi, többek között a szoftveres szolgáltatásokat kínáló cégeket (Amazon, Facebook, Google stb.), rengeteg adat tárolására, feldolgozására és továbbítására a nap bármely pontján, bárhová, szinte azonnal.

2022.12.20.

Helyiségautomatizálás fontossága irodai környezetben

Az irodaterek ergonómikus kialakítása bizonyítottan pozitív hatással van a munkavégzésre, hatékonyságra, sőt, az egészségre is. Ezen kívül a helyiségautomatizálás szintjétől is függ, hogy valaki jól érzi-e magát egy adott helyiségben.

2022.12.19.

Revizto – felhőalapú, vizuális együttműködési szoftver

A Revizto egy felhőalapú vizuális együttműködési szoftver projektcsapatoknak, nem csak mérnökök számára. A tervezési fázistól egészen a kivitelezés végéig segítséget nyújt a projektcsapat számára.

2022.12.05.

Fogyatékossággal élők világnapja – Kriszti története

Kriszti már több mint 2 éve csatlakozott a STUDIO IN-EX csapatához, jelenleg szervezet- és folyamatfejlesztési asszisztensként dolgozik. Helyzete különleges: Kriszti fogyatékossággal él: mozgássérült.

2022.12.02.

Fogyatékossággal élők integrálása – Robi története

Fogyatékossággal Élők Világnapja alkalmából Robi történetével szeretnénk a figyelmet felhívni arra, hogy mennyire fontos, hogy a megváltozott munkaképességű személyek számára olyan munkát találni, amely mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló megelégedéségére szolgál.