Blog

Egymástól tanulunk – Dynamo vizuális programozási felület

2021.08.09.

Irodánkban a BIM szakértőink rendszeresen tartanak a 3D épületinformációs modellezésre fejlesztett Audotesk Revit tervezőszoftverrel kapcsolatos belső oktatásokat a különböző szakági tervezők számára.

A héten a Dynamo vizuális programozási felületről kapunk magyar és angol nyelven részletes áttekintést. A Dynamo segítségével lehetővé válik, hogy a Revit felhasználók Python vagy más program nyelvek ismerete nélkül is tudjanak programkódokat létrehozni, amik a Revit projektjeikkel képesek együttműködni. A Dynamo használata egyrészt megkönnyítheti a tervezők munkáját azáltal, hogy automatizálható rajta keresztül több olyan munkafolyamat is, aminek az elvégzése manuálisan jelentősen több időt venne igénybe. Ezen felül hasznos minőségellenőrzési célból is, mivel az automatizált folyamatok mentén könnyebben garantálható, hogy nem maradtak ki munkarészek, mint ha valaki kézzel végezné el ugyanazt a feladatot, főleg, ha a feladat nagy mennyiségű elemet érint. Nagy méretű projektek esetében kifejezetten szükséges automatizmusok használata, legyen az add-in, vagy Dynamo script, mert a manuális megoldások időben nem skálázódnak megfelelően ekkora léptékben.

Legutóbbi bejegyzések

2022.04.29.

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk...

2022.04.29.

Így dolgozunk mi! – A STUDIO IN-EX irodájának bemutatója

Cégünk alapításakor még csak egy maréknyi mérnök alkotott együtt, akik hittek a fejlődésben és a jövőbe mutató innovatív technológiai megoldásokban.

2022.04.12.

Mérnökeink a BIM oktatásban

A sokéves tapasztalat és megszerzett tudás önmagában is nagy értéket képvisel, de fontosnak tartjuk, hogy segítsük a jövő építész generációját.

2021.12.14.

Felelős Foglalkoztató 2021 pályázaton díjat nyert a STUDIO IN-EX

Napjainkban egyre többen ismerik fel a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességét, valamint a benne rejlő lehetőségeket.

2021.11.18.

LEED Gold minősítés – igazi büszkeség

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Vitesco Technologies debreceni gyárának teljes körű generáltervezését és műszaki vezetését is irodánk végezte.

2021.11.11.

VABA lakópark helyszíni bejárás

Építkezésen jártunk… mindig felemelő érzés a terveink alapján készült épületek helyszínbejárásán részt venni. A VABA többfunkciós épületegyüttes építkezésén a múlt héten és egy hónapja is jártunk – lassan itt a beköltözés ideje