Blog

LEED Gold minősítés – igazi büszkeség

2021.11.18.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Vitesco Technologies debreceni gyárának teljes körű generáltervezését és műszaki vezetését is irodánk végezte. 2019 májusában a tervezés és a szerkezet már előzetes LEED tanúsítványt kapott, most pedig 2021 őszén az épület megkapta a LEED GOLD minősítést. Igazán különleges, ha egy gyárépület ilyen magas minősítési fokozatot tud elérni. Vitesco Technologies üzeme Debrecenben a modern meghajtás-technológiára szakosodott. 7000 négyzetméteren csúcstechnológiás elektronikát és sebességváltó érzékelőket gyártanak elektromos, hibrid és villamosított belsőégésű motorral működő autók számára.

A Vitesco Technologies új üzemének már a tervezésekor is a LEED-tanúsítvány elérésére törekedett, amiben a generáltervezést végző irodánk csapata maximálisan partner volt az ABUD Kft. segítségével. A Vezető Szerep az Energetikai és Környezetvédelmi Tervezésben (Leadership in Energy and Environmental Design, LEED) az ökológiai építkezés osztályozására 1998-ban az amerikai zöld építési tanács által létrehozott rendszer. A nemzetközileg is elismert arany fokozatot kizárólag a szigorú követelményeknek és előírásoknak megfelelő projekteknek adják a környezetbarát, erőforrás-hatékony és fenntartható megoldásokért. A Studio IN-EX rendkívül büszke, hogy egy ilyen projektben vehetett részt.

Legutóbbi bejegyzések

2022.09.27.

IN-EX: házon belül a legfontosabb szakágak – Hő- és füstterjedés szimuláció

Manapság az eddigieknél lényegesen nagyobb szerepet kap a költséghatékony energiaellátás biztosításának kérdése, különösen a termelést végző, ipari épületek tekintetében.

2022.09.07.

Sprinkler tervezés BIM környezetben

A sprinkler rendszer behálózza szinte a teljes épületet. Szigorú szabályok vonatkoznak a szórófejek elhelyezésére, szórásképi akadályok elkerülésére, vagy azok más módon történő kezelésére. A sprinkler rendszerek BIM-ben való tervezése az elmúlt néhány évben fokozatosan jelent meg a megrendelői igények között.

2022.08.25.

Így toborzunk mi

Minden tervezési szakághoz folyamatosan keresünk új munkatársakat. Bányász Andrea HR generalista mutatja be a STUDIO IN-EX toborzási stratégiáját.

2022.08.03.

STUDIO IN-EX – A fenntartható fejlődést alapértékként szem előtt tartó, újító szemléletű vállalkozás

A DreamJobs oldalán megjelent egy interjú kollégánkkal, Dobszai Dániellel, aki a munkájáról és a hétköznapokról mesél.

2022.07.20.

Lean menedzsmentet az építészetben?

Az IN-EX a hazai tervezőirodák között elsőként megy keresztül a lean transzformáció vonalán. De mi is az a lean?

2022.04.29.

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk...