Blog

LEED Gold minősítés – igazi büszkeség

2021.11.18.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Vitesco Technologies debreceni gyárának teljes körű generáltervezését és műszaki vezetését is irodánk végezte. 2019 májusában a tervezés és a szerkezet már előzetes LEED tanúsítványt kapott, most pedig 2021 őszén az épület megkapta a LEED GOLD minősítést. Igazán különleges, ha egy gyárépület ilyen magas minősítési fokozatot tud elérni. Vitesco Technologies üzeme Debrecenben a modern meghajtás-technológiára szakosodott. 7000 négyzetméteren csúcstechnológiás elektronikát és sebességváltó érzékelőket gyártanak elektromos, hibrid és villamosított belsőégésű motorral működő autók számára.

A Vitesco Technologies új üzemének már a tervezésekor is a LEED-tanúsítvány elérésére törekedett, amiben a generáltervezést végző irodánk csapata maximálisan partner volt az ABUD Kft. segítségével. A Vezető Szerep az Energetikai és Környezetvédelmi Tervezésben (Leadership in Energy and Environmental Design, LEED) az ökológiai építkezés osztályozására 1998-ban az amerikai zöld építési tanács által létrehozott rendszer. A nemzetközileg is elismert arany fokozatot kizárólag a szigorú követelményeknek és előírásoknak megfelelő projekteknek adják a környezetbarát, erőforrás-hatékony és fenntartható megoldásokért. A Studio IN-EX rendkívül büszke, hogy egy ilyen projektben vehetett részt.

Legutóbbi bejegyzések

2022.04.29.

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk...

2022.04.29.

Így dolgozunk mi! – A STUDIO IN-EX irodájának bemutatója

Cégünk alapításakor még csak egy maréknyi mérnök alkotott együtt, akik hittek a fejlődésben és a jövőbe mutató innovatív technológiai megoldásokban.

2022.04.12.

Mérnökeink a BIM oktatásban

A sokéves tapasztalat és megszerzett tudás önmagában is nagy értéket képvisel, de fontosnak tartjuk, hogy segítsük a jövő építész generációját.

2021.12.14.

Felelős Foglalkoztató 2021 pályázaton díjat nyert a STUDIO IN-EX

Napjainkban egyre többen ismerik fel a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességét, valamint a benne rejlő lehetőségeket.

2021.11.18.

LEED Gold minősítés – igazi büszkeség

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Vitesco Technologies debreceni gyárának teljes körű generáltervezését és műszaki vezetését is irodánk végezte.

2021.11.11.

VABA lakópark helyszíni bejárás

Építkezésen jártunk… mindig felemelő érzés a terveink alapján készült épületek helyszínbejárásán részt venni. A VABA többfunkciós épületegyüttes építkezésén a múlt héten és egy hónapja is jártunk – lassan itt a beköltözés ideje