Rólunk

Integrált tervezési és mérnöki szolgáltatások

Rólunk

Irodánk

Rólunk

Csapatunk

Rólunk

Technológiánk

Mi vagyunk a STUDIO IN-EX

Integrált építészeti és mérnöki szolgáltatásokat nyújtunk ipari, egészségügyi és kereskedelmi épületek számára Európában, a Közel-Keleten és Ázsiában.

Történetünk

Az IN-EX Stúdiót 1997-ben alapította Molnár Balázs építész (balra), majd későbbiekben csatlakozott a céghez Krámer Péter építész (középen), együtt számos tervezési és mérnöki projekten dolgoztak Magyarországon, Németországban és a Közel-Keleten. 2010 után Marc Schlagecke holland vállalkozó csatlakozásával a cég további növekedését követően 2018-ban elnyerte a mai formáját és STUDIO IN-EX Zrt.-vé alakult.

Nemzetközi partnerek

A közép- és kelet-európai régióban működő nemzetközi cégek megbízható partnerei vagyunk. Szorosan együttműködünk olyan vállalatokkal, mint a Kontek BV, a Royal Haskoning DHV, a Werner Voss & Partner, a Skanska, illetve Strabag. 2018-ban tagjai lettünk a MERGE Consultants európai hálózatának. Budapesten kívül még Debrecenben, illetve Hongkongban is van irodánk.

BIM-alapú tervezés

A BIM az építményinformációs modellezés rövidítése. A BIM egy világszerte használt módszer, amelyben az épületek tervezése és kivitelezése a 2D-s rajzok helyett információban gazdag 3D-s modellek alapján történik. Ez alapvetően megváltoztatja az épületek tervezésének, építésének és létesítménygazdálkodásának a módját. A Studio IN-EX indulásakor a lehető legmagasabb minőség és hatékonyság volt a célunk, ezért az elsők között voltunk, akik teljesen átálltak a BIM-alapú tervezésre.

Díjnyertes iroda

A közel 150 fős csapatunk három emeleten, egy 2.200 négyzetméteres modern irodában dolgozik. Hisszük, hogy a minőségi munka és a minőségi élet alapja a minőségi munkakörnyezet. Az iroda kialakítását "Hatékony környezet a hatékony csapatért" mottónk inspirálta, amely olyan teret teremtett, ahol kollégáink minden nap örömmel dolgoznak. Irodánkat az ergonómia fő szempontjai szerint terveztük, előtérbe helyezve, hogy a munkatársak számára megfelelő közösségi tereket is kialakítsunk.

A szakágak

A közel 150 fős magasan képzett kollégából álló csapatunkban jelen van minden tervezési szakág, akik zárt BIM-környezetben dolgoznak együtt, így biztosítva a legmagasabb színvonalú eredményeket.

Építészet

Fiatal és tapasztalt építészekből álló csapatunk olyan épületeket tervez, amelyek megfelelnek ügyfeleink igényeinek és elvárásainak. A magas minőség, a megfelelő arányok fontossága, az egyediség szépsége és a fenntarthatóság mind olyan érték, amely meghatározza tervezési folyamatunkat. Folyamatosan alkalmazkodunk az építészet változó igényeihez és kihívásaihoz. A 3D-modellek és a BIM-technológia alkalmazása lehetővé teszi az ügyfeleink számára, hogy a tervezési folyamat során vizualizálják, feltárják és elemezzék az épületet, javítva ezáltal az együttműködést. Ez elősegíti a hatékony közös munkát és mi is könnyebben tudunk alkalmazkodni ügyfeleink elvárásaikhoz. Szeretjük az új és izgalmas kihívásokat. Reméljük, hogy a jövő generációi is elégedettséggel fogják használni kemény munkánk eredményeit.

Tartószerkezeti szakág

Szerkezettervező csapatunkban fiatal és tapasztalt kollégák hatékony együttműködésében születnek meg az épületek szerkezeti tervei. Feladatunk nagyszabású épületek acél- és vasbetonszerkezeteinek tervezése a költséghatékonyság és a megrendelői igények figyelembevételével. A tervek a koncepciótól a kivitelezési részletekig minden tervezési szakterülettel szoros együttműködésben, egy zárt BIM-rendszer segítségével készülnek. Célunk kiemelkedő minőségű épületek tervezése, valamint a tervezés felügyelete a koncepciótól a kiviteli tervekig és a kivitelezés támogatásáig.

Épületgépészeti szakág

Csapatunk fiatal és jól képzett szakemberekből áll, akik elkötelezettek az épületrendszerek BIM-alapú tervezése iránt. Célunk az épületrendszerek elemeihez szükséges információk egyetlen BIM-modellben történő megjelenítése, az egyes szakágak és az érintett felek számára történő adatszolgáltatás kezelése, valamint a sematikus ábrák és a részletes alaprajzok integrálása. A rendszereket ügyfeleink igényeit szem előtt tartva tervezzük meg, és rugalmasan alkalmazkodunk minden szükséges tervezési változtatáshoz. A hagyományos MEP-rendszereken túl (fűtés, hűtés, HVAC, víz- és vízelvezetés, gázellátás) fejlettebb technológiákat is ismerünk, mint például a sűrített levegős, technológiai gáz- és gőzellátó rendszerek. Célunk egy olyan virtuális BIM-modell elkészítése, amely építkezésre is alkalmas, így a szükséges szoftverekkel és műszaki információkkal támogatni tudjuk kivitelező partnereinket.

Elektromos szakág

Szakképzett és tapasztalt villamosmérnök csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik az elektromos tervezés minden területén, úgymint középfeszültség-, erősáram-, gyengeáram és BMS-rendszerek, valamint az intelligens épületmegoldások. Nyitottak és rendkívül rugalmasak vagyunk, hogy partnereink számára megtaláljuk a legjobb megoldásokat. A költségvetés-tudatos szemléletmód a tervezésünk alapvető része. Hatalmas tapasztalattal rendelkezünk számos épülettípus és funkció tekintetében, mint például ipari és lakóépületek, energetikai és adatközpontok. A BIM-modellben és a virtuális valóságban való munka segít nekünk abban, hogy maximalizáljuk a koordináció hatékonyságát köztünk és a társszakági tervezők között. Csapatunk úgy kezdi a tervezési folyamatot, hogy a célt szem előtt tartva a legjobb eredményt érje el.

BIM

A Studio IN-EX legtapasztaltabb BIM-szakértőiből és szoftverfejlesztőiből létrehoztunk egy elkötelezett csapatot, akik a belső BIM-folyamatok hatékonyságáért felelnek és partnereink számára a legjobb BIM-es megoldásokat biztosítják. Folyamatosan kísérletezünk a legújabb technológiákkal, hogy a lehető legmagasabb minőségű szolgáltatást tudjuk nyújtani. BIM-szakértelmünk, amely ma nemzetközi szinten is nagy elismerésnek örvend, hosszú évek kemény munkáján alapul. Hatékonyabbá, pontosabbá, gyorsabbá, átláthatóbbá és innovatívabbá tesszük a projekteket. Számunkra semmi sem lehetetlen, bármilyen innovatív ötlettel fordulhat hozzánk, és mi megvalósítjuk azt.

Rólunk

Irodánk

Az iroda számunkra nem csak a munka helyszíne. Szeretünk játszani, és erről a munkanapokban sem kell lemondanunk. Ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk ping-pong, csocsó, billiárd, darts vagy PS, Nintendo áll rendelkezésre, de belefér egy kis lazítás a babzsákon, kanapén. Nagy kedvencünk a közös legó építés is.

Bővebben

Csapatunk

Nálunk nem csak kollégák, hanem barátok dolgoznak együtt. Télen közös síelést, nyáron balatoni nyaralást szervezünk a munkatársaknak. Hagyomány a hóértékelővel egybekötött esti buli is, illetve a havonta megrendezésre kerülő építész klub, ahol megosztjuk egymással a szakmai élményeinket.

Bővebben

Technológiánk

BIM módszertannal dolgozunk, amely egy világszerte alkalmazott innovatív technológia. Az Építményinformációs Modellezés (Building Information Modelling) előnye, hogy régimódi 2D rajzok helyett információgazdag 3D modellekből tervezzük az épületeket.

Bővebben

Partnereink a MERGE-nél

A Merge a tapasztalt tanácsadó mérnökök európai hálózata.

A hálózat tagjai olyan tapasztalt tanácsadó cégek, amelyek alapos ismeretekkel rendelkeznek az európai építőmérnöki, szerkezetépítési és épületgépészeti ágazat terén. A tagok határokon átnyúlóan és együttműködve nyújtanak ügyfeleink számára mérnöki tervezési és tanácsadási szolgáltatásokat.