Blog

Így toborzunk mi

2022.08.25.

Nemzetközi cégek partnereként nagyszabású projekteken dolgozunk, amely folyamatos bővülést tesz szükségesség. Ezért minden tervezési szakághoz folyamatosan keresünk új munkatársakat. Bányász Andrea HR generalista mutatja be a STUDIO IN-EX toborzási stratégiáját.

Hány év tapasztalattal kell rendelkeznie egy tervezőmérnök jelöltnek, hogy csatlakozhasson a csapathoz és milyen platformokon keresztül találnak rá az álláskeresők a cégre?
Nincs megkötés a részünkről azzal kapcsolatban, hogy hány év tapasztalattal kell a jelöltnek rendelkeznie. Szívesen fogadjuk pályakezdő és tapasztalt jelöltek jelentkezését is akár építészmérnök, villamosmérnök, tartószerkezet tervező mérnök vagy gépésztervező. Komplex toborzási stratégiával dolgozunk, amelynek fontos részét képezi a közösségi média, Facebook és LinkedIn illetve szakmai oldalakon és hírlevelekben történő megjelenések. A jelentkezőket a weboldalunkra irányítjuk, ahol részletesen bemutatkozunk és az állásajánlatainkra itt tudnak jelentkezni. Természetesen a LinkedIn-en is aktív a jelenlétünk, így ezt a csatornát is előszeretettel választják a jelentkezéshez a pályázók.

Hogyan zajlik a jelöltek kiválasztásának folyamata?
A legfontosabb, hogy a HR csapatnak rugalmasan kell reagálni a jelentkezőkre. Célunk, hogy minden esetben hamar kapjanak a jelöltek visszajelzést, ez a legtöbb esetben huszonnégy órán belül megtörténik. Minden esetben küldünk visszajelzést, akár állásinterjúra hívjuk a jelentkezőket és abban az esetben is, ha már a beküldött jelentkezés alapján elutasítjuk a jelöltet. Amennyiben állásinterjúra kerül sor, a jelentkező kap egy e-mailt, amelyben tájékoztatjuk a legfontosabb tudnivalókról: az irodánk pontos címe, az interjú időpontja és néhány információ az interjún résztvevő munkatársainkról. A jelentkezéshez képest akár egy héten belül sor kerülhet az állásinterjúra.

Mik a felvételi folyamat lépései?
Egy online toborzási platformra érkeznek be a pályázati anyagok. Építészek esetében mindig kérünk szakmai portfóliót, de ez ma már nem csak az építészek kiváltsága, így a szakági mérnököktől is szívesen fogadunk portfóliót, amelyben az eddigi munkáikat mutatják be nekünk. A HR csapat tagjai látják a beérkező önéletrajzokat, majd a kompetenciáknak megfelelőn ezen a platformon keresztül értesítjük és továbbítjuk a megfelelő szakágvezető számára. Így közösen tudjuk eldönteni, hogy a jelentkező HR szempontból és szakmai szempontból is illik-e az IN-EX struktúrájába. A magas csapatlétszámnak megfelelően a szakági stúdiókon felül jelenleg 4 különálló építész stúdió működik házon belül. Éppen ezért, ha például építész pozícióba jelentkezik valaki, akkor előfordul, hogy a jelentkező dokumentumait több építész stúdióvezető is átnézi és a közös online platformon egyeztetnek egymással, hogy az adott jelölt melyik csapatba passzolna leginkább. Ezt követően hívjuk be a jelöltet egy személyes állásinterjúra, ahol így már lehetőség nyílik arra is, hogy a leendő stúdióvezetője is részt vegyen.

Mi a menete egy állásinterjúnak?
Az első nagy meglepetés akkor éri a jelölteket, amikor belépnek az irodába, a budapesti irodánk minden szegletében az IN-EX-es életérzést tükrözi: a professzionálisan megtervezettség mellett nyitott és barátságos A vállalati kultúránkhoz hozzátartozik az is, hogy korra és nemre való tekintet nélkül tegeződünk egymással. Így teszünk az interjún is ahol egy beszélgetésre hívjuk a hozzánk jelentkező kollégát.

Mi történik állásinterjú után és hogyan tud majd az új munkatárs beilleszkedni a generáltervezői életbe?
Minden alkalommal küldünk a jelentkezők számára visszajelzést, ezt már az interjú során megbeszéljük, hogy pontosan mikor várható. Amennyiben visszajelzésünk pozitív, Gondos mérlegelést követően, amennyiben a döntés részünkről pozitív, állásajánlat kerül kiküldésre, melynek elfogadásával kezdetét veszi a közös munka.

A STUDIO IN-EX 25 éves tapasztalattal rendelkezik, ez idő alatt folyamatosan arra törekedtünk, hogy olyan munkatársakkal dolgozzunk együtt, akik egymással szemben is támogatók. Így az újonnan belépők biztosak lehetnek benne, hogy egy segítő csapat áll mögöttük és ráadásul egy igazán jó hangulatú közegbe érkeznek. Minden munkatársunk bejelentett munkaviszonyban, főállásban dolgozik nálunk, számos béren felüli juttatást kap cégünktől: a szokásos cafeteria elemeken felül sportszoba és rendszeres irodai masszázs, szerdai gyümölcsnapok és pénteki közös ebédek várják az újonnani belépőket. Irodánk kedvenc helyisége a „játékbarlang”, ahol biliárd, csocsó, darts és persze konzolos játékok szolgálják a kikapcsolódást. Igyekszünk a munkatársak számára nyújtott szolgáltatásainkat folyamatosan fejleszteni, szívesen várjuk az új ötleteket, hiszen ezekkel tudunk még inkább szerethető munkahellyé válni.

Legutóbbi bejegyzések

2022.09.27.

IN-EX: házon belül a legfontosabb szakágak – Hő- és füstterjedés szimuláció

Manapság az eddigieknél lényegesen nagyobb szerepet kap a költséghatékony energiaellátás biztosításának kérdése, különösen a termelést végző, ipari épületek tekintetében.

2022.09.07.

Sprinkler tervezés BIM környezetben

A sprinkler rendszer behálózza szinte a teljes épületet. Szigorú szabályok vonatkoznak a szórófejek elhelyezésére, szórásképi akadályok elkerülésére, vagy azok más módon történő kezelésére. A sprinkler rendszerek BIM-ben való tervezése az elmúlt néhány évben fokozatosan jelent meg a megrendelői igények között.

2022.08.25.

Így toborzunk mi

Minden tervezési szakághoz folyamatosan keresünk új munkatársakat. Bányász Andrea HR generalista mutatja be a STUDIO IN-EX toborzási stratégiáját.

2022.08.03.

STUDIO IN-EX – A fenntartható fejlődést alapértékként szem előtt tartó, újító szemléletű vállalkozás

A DreamJobs oldalán megjelent egy interjú kollégánkkal, Dobszai Dániellel, aki a munkájáról és a hétköznapokról mesél.

2022.07.20.

Lean menedzsmentet az építészetben?

Az IN-EX a hazai tervezőirodák között elsőként megy keresztül a lean transzformáció vonalán. De mi is az a lean?

2022.04.29.

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk...