Blog

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

2022.04.29.

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk…

Az elmúlt év egyik nagy projektje most teljesedik ki igazán. Méghozzá úgy, hogy a BIM alapú tervezést egy komplex rendszer részeként új nézőpontból vizsgálhatjuk. A Lenovoval készített közös kisfilm nem csupán az irodánk életébe nyújt betekintést az érdeklődők számára, hanem a BIM alapú tervezésről és az ahhoz tartozó erőforrásigényekről is érdekes információkkal gazdagítja a nézőit. Azt már egy korábbi bejegyzésünkben kifejtettük, hogy milyen sokrétű előrelépést jelentett tervezőink számára a munkaállomásaink cseréje és egységesítése.
Ennek kapcsán a HVG oldalán olvasható írás egy egészen új perspektívából közelíti meg a BIM alapú tervezést. Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk: a rengeteg megmozgatott adat. Innentől már mindenki számára evidens, hogy mi köze ezekhez a Lenovo munkaállomásoknak. Ha pedig még tovább fűzzük a gondolatszálat, akkor hamar világossá válik számunkra az a tény, mely szerint a legkülönbözőbb iparágakat is valamilyen módon összeköti a technológia és az innováció. A cikk rávilágít arra is, hogy az egyes szektorokon belül azok a szereplők tudnak az élen járni, akiknél a megfelelő mennyiségű és minőségű erőforrás rendelkezésre áll. A cikkben felsorolt cégek – köztük mi is – pont ennek tudatában fordítanak kiemelt figyelmet a munkaállomások minőségére, ezzel kényelmesebbé és produktívabbá téve a munkavállalóik munkáját.
Ha érdekel, hogyan vált lehetségessé az animációs filmek évről évre történő sorozatgyártása és ehhez milyen módon kapcsolódik a MOL Campus felhőkarcoló tervezése, vagy csak arra vagy kíváncsi, milyen hardverek szükségesek manapság mindezek megvalósításához, akkor mindenképp olvassátok el a HVG cikkét! Kattints ide a cikkhez!

Legutóbbi bejegyzések

2022.04.29.

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk...

2022.04.29.

Így dolgozunk mi! – A STUDIO IN-EX irodájának bemutatója

Cégünk alapításakor még csak egy maréknyi mérnök alkotott együtt, akik hittek a fejlődésben és a jövőbe mutató innovatív technológiai megoldásokban.

2022.04.12.

Mérnökeink a BIM oktatásban

A sokéves tapasztalat és megszerzett tudás önmagában is nagy értéket képvisel, de fontosnak tartjuk, hogy segítsük a jövő építész generációját.

2021.12.14.

Felelős Foglalkoztató 2021 pályázaton díjat nyert a STUDIO IN-EX

Napjainkban egyre többen ismerik fel a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességét, valamint a benne rejlő lehetőségeket.

2021.11.18.

LEED Gold minősítés – igazi büszkeség

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Vitesco Technologies debreceni gyárának teljes körű generáltervezését és műszaki vezetését is irodánk végezte.

2021.11.11.

VABA lakópark helyszíni bejárás

Építkezésen jártunk… mindig felemelő érzés a terveink alapján készült épületek helyszínbejárásán részt venni. A VABA többfunkciós épületegyüttes építkezésén a múlt héten és egy hónapja is jártunk – lassan itt a beköltözés ideje