Blog

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

2022.04.29.

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk…

Az elmúlt év egyik nagy projektje most teljesedik ki igazán. Méghozzá úgy, hogy a BIM alapú tervezést egy komplex rendszer részeként új nézőpontból vizsgálhatjuk. A Lenovoval készített közös kisfilm nem csupán az irodánk életébe nyújt betekintést az érdeklődők számára, hanem a BIM alapú tervezésről és az ahhoz tartozó erőforrásigényekről is érdekes információkkal gazdagítja a nézőit. Azt már egy korábbi bejegyzésünkben kifejtettük, hogy milyen sokrétű előrelépést jelentett tervezőink számára a munkaállomásaink cseréje és egységesítése.
Ennek kapcsán a HVG oldalán olvasható írás egy egészen új perspektívából közelíti meg a BIM alapú tervezést. Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk: a rengeteg megmozgatott adat. Innentől már mindenki számára evidens, hogy mi köze ezekhez a Lenovo munkaállomásoknak. Ha pedig még tovább fűzzük a gondolatszálat, akkor hamar világossá válik számunkra az a tény, mely szerint a legkülönbözőbb iparágakat is valamilyen módon összeköti a technológia és az innováció. A cikk rávilágít arra is, hogy az egyes szektorokon belül azok a szereplők tudnak az élen járni, akiknél a megfelelő mennyiségű és minőségű erőforrás rendelkezésre áll. A cikkben felsorolt cégek – köztük mi is – pont ennek tudatában fordítanak kiemelt figyelmet a munkaállomások minőségére, ezzel kényelmesebbé és produktívabbá téve a munkavállalóik munkáját.
Ha érdekel, hogyan vált lehetségessé az animációs filmek évről évre történő sorozatgyártása és ehhez milyen módon kapcsolódik a MOL Campus felhőkarcoló tervezése, vagy csak arra vagy kíváncsi, milyen hardverek szükségesek manapság mindezek megvalósításához, akkor mindenképp olvassátok el a HVG cikkét! Kattints ide a cikkhez!

Legutóbbi bejegyzések

2023.01.17.

A Mesterséges intelligencia segíti a munkánkat

Az AI-nak rengeteg felhasználása létezik, a chatbot az egyik legegyszerűbben használható módja, ugyanakkor egy fontos lépés, hiszen nagy tömegek számára elérhetővé teszi az AI-t. Kipróbáltuk a ChatGPT-t, két érdekes tesztet végeztünk: Revit teszt kérdést tettünk fel és jelszókezelő kiválasztását bíztuk rá.

2023.01.11.

Az adatközpont

Ahhoz, hogy bármikor dolgozhassunk otthonról a hálózat számtalan elemének állandó üzeme szükséges. Ebben segítenek az adatközpontok. Ezen létesítmények megléte képessé teszi, többek között a szoftveres szolgáltatásokat kínáló cégeket (Amazon, Facebook, Google stb.), rengeteg adat tárolására, feldolgozására és továbbítására a nap bármely pontján, bárhová, szinte azonnal.

2022.12.20.

Helyiségautomatizálás fontossága irodai környezetben

Az irodaterek ergonómikus kialakítása bizonyítottan pozitív hatással van a munkavégzésre, hatékonyságra, sőt, az egészségre is. Ezen kívül a helyiségautomatizálás szintjétől is függ, hogy valaki jól érzi-e magát egy adott helyiségben.

2022.12.19.

Revizto – felhőalapú, vizuális együttműködési szoftver

A Revizto egy felhőalapú vizuális együttműködési szoftver projektcsapatoknak, nem csak mérnökök számára. A tervezési fázistól egészen a kivitelezés végéig segítséget nyújt a projektcsapat számára.

2022.12.05.

Fogyatékossággal élők világnapja – Kriszti története

Kriszti már több mint 2 éve csatlakozott a STUDIO IN-EX csapatához, jelenleg szervezet- és folyamatfejlesztési asszisztensként dolgozik. Helyzete különleges: Kriszti fogyatékossággal él: mozgássérült.

2022.12.02.

Fogyatékossággal élők integrálása – Robi története

Fogyatékossággal Élők Világnapja alkalmából Robi történetével szeretnénk a figyelmet felhívni arra, hogy mennyire fontos, hogy a megváltozott munkaképességű személyek számára olyan munkát találni, amely mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló megelégedéségére szolgál.