Blog

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

2022.04.29.

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk…

Az elmúlt év egyik nagy projektje most teljesedik ki igazán. Méghozzá úgy, hogy a BIM alapú tervezést egy komplex rendszer részeként új nézőpontból vizsgálhatjuk. A Lenovoval készített közös kisfilm nem csupán az irodánk életébe nyújt betekintést az érdeklődők számára, hanem a BIM alapú tervezésről és az ahhoz tartozó erőforrásigényekről is érdekes információkkal gazdagítja a nézőit. Azt már egy korábbi bejegyzésünkben kifejtettük, hogy milyen sokrétű előrelépést jelentett tervezőink számára a munkaállomásaink cseréje és egységesítése.
Ennek kapcsán a HVG oldalán olvasható írás egy egészen új perspektívából közelíti meg a BIM alapú tervezést. Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk: a rengeteg megmozgatott adat. Innentől már mindenki számára evidens, hogy mi köze ezekhez a Lenovo munkaállomásoknak. Ha pedig még tovább fűzzük a gondolatszálat, akkor hamar világossá válik számunkra az a tény, mely szerint a legkülönbözőbb iparágakat is valamilyen módon összeköti a technológia és az innováció. A cikk rávilágít arra is, hogy az egyes szektorokon belül azok a szereplők tudnak az élen járni, akiknél a megfelelő mennyiségű és minőségű erőforrás rendelkezésre áll. A cikkben felsorolt cégek – köztük mi is – pont ennek tudatában fordítanak kiemelt figyelmet a munkaállomások minőségére, ezzel kényelmesebbé és produktívabbá téve a munkavállalóik munkáját.
Ha érdekel, hogyan vált lehetségessé az animációs filmek évről évre történő sorozatgyártása és ehhez milyen módon kapcsolódik a MOL Campus felhőkarcoló tervezése, vagy csak arra vagy kíváncsi, milyen hardverek szükségesek manapság mindezek megvalósításához, akkor mindenképp olvassátok el a HVG cikkét! Kattints ide a cikkhez!

Legutóbbi bejegyzések

2022.09.27.

IN-EX: házon belül a legfontosabb szakágak – Hő- és füstterjedés szimuláció

Manapság az eddigieknél lényegesen nagyobb szerepet kap a költséghatékony energiaellátás biztosításának kérdése, különösen a termelést végző, ipari épületek tekintetében.

2022.09.07.

Sprinkler tervezés BIM környezetben

A sprinkler rendszer behálózza szinte a teljes épületet. Szigorú szabályok vonatkoznak a szórófejek elhelyezésére, szórásképi akadályok elkerülésére, vagy azok más módon történő kezelésére. A sprinkler rendszerek BIM-ben való tervezése az elmúlt néhány évben fokozatosan jelent meg a megrendelői igények között.

2022.08.25.

Így toborzunk mi

Minden tervezési szakághoz folyamatosan keresünk új munkatársakat. Bányász Andrea HR generalista mutatja be a STUDIO IN-EX toborzási stratégiáját.

2022.08.03.

STUDIO IN-EX – A fenntartható fejlődést alapértékként szem előtt tartó, újító szemléletű vállalkozás

A DreamJobs oldalán megjelent egy interjú kollégánkkal, Dobszai Dániellel, aki a munkájáról és a hétköznapokról mesél.

2022.07.20.

Lean menedzsmentet az építészetben?

Az IN-EX a hazai tervezőirodák között elsőként megy keresztül a lean transzformáció vonalán. De mi is az a lean?

2022.04.29.

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk...