Blog

Access4you tanúsító védjegy arany fokozatát megkapta a H2Offices épület kiviteli terve

2021.01.01.

A H2Offices épület terveinek készítése a Studio IN-EX számára egy különleges feladat. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy az Access4you International Kft. igazolása alapján a H2Offices – I. ütem – B épület kiviteli terve megfelel az ’Access4you’ Európai Uniós tanúsító védjegy feltételrendszerének és amennyiben az épület a bemutatott kiviteli tervek és a kiegészítő információk alapján épül meg, úgy jogosult lesz a védjegyhasználati szerződés megkötésére, valamint az ’Access4you’ tanúsító védjegy ’arany fokozat’ feltüntetésére és használatára. Mit fog ez jelenteni a gyakorlatban?

Bejárat – bejutás: A bejáratnál szintkülönbség nincs, a bejárati ajtó forgóajtó és mellette két oldalon mellékajtóval kombinált kialakítású. A mellékajtók kialakítása, mérete megfelelő. Kültéri vezetősáv nincs tervezve. Az tervezett üvegajtók üvegfelületei érzékelhetők.

Belső közlekedés: A szinteken belüli a közlekedés akadálymentes, kellően széles szakaszoló ajtókkal és közlekedőkkel. A helyiségek burkolata egyenletes, kőporcelán burkolat terv szerint. Az épületen belüli vertikális közlekedés lépcsőn és megfelelő méretű liftek használatával biztosított. A lépcsőkre terveznek a gyengénlátók közlekedését megkönnyítő kontrasztos jelölést a lépcsőkarok első és utolsó fokára, valamint látássérültek részére taktilis figyelmeztető jelzéseket. A beléptető kapu min. 1 kapu esetében akadálymentesen átjárható.

Szolgáltatások: A bérlemények akadálymentesen megközelíthetőek, a lobbykhoz kapcsolódó akadálymentes WC használható akadálymentesen, illetve emeletenként 1-1 darab akadálymentes WC készül.

Tájékozódás: A belső tájékozódást a későbbiekben a bejárat közelében lévő recepciónál lévő munkatársak, illetve táblák segítik. A recepciós pultba van betervezve indukciós hurok, az Akadálymentesítési műszaki leírás alapján. Vezetősáv van tervezve a bejáratok és az információs pult között, terveken feltüntetésre is került. A tervezett feliratok, táblák piktogramos kialakításúak, a funkciójelző táblák Braillefelirattal ellátottak. A recepciós pultba elhelyezésre fog kerülni a siketek részére okoseszköz+KONTAKT szolgáltatás a megrendelőtől kapott információ alapján.

Legutóbbi bejegyzések

2022.04.29.

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk...

2022.04.29.

Így dolgozunk mi! – A STUDIO IN-EX irodájának bemutatója

Cégünk alapításakor még csak egy maréknyi mérnök alkotott együtt, akik hittek a fejlődésben és a jövőbe mutató innovatív technológiai megoldásokban.

2022.04.12.

Mérnökeink a BIM oktatásban

A sokéves tapasztalat és megszerzett tudás önmagában is nagy értéket képvisel, de fontosnak tartjuk, hogy segítsük a jövő építész generációját.

2021.12.14.

Felelős Foglalkoztató 2021 pályázaton díjat nyert a STUDIO IN-EX

Napjainkban egyre többen ismerik fel a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességét, valamint a benne rejlő lehetőségeket.

2021.11.18.

LEED Gold minősítés – igazi büszkeség

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Vitesco Technologies debreceni gyárának teljes körű generáltervezését és műszaki vezetését is irodánk végezte.

2021.11.11.

VABA lakópark helyszíni bejárás

Építkezésen jártunk… mindig felemelő érzés a terveink alapján készült épületek helyszínbejárásán részt venni. A VABA többfunkciós épületegyüttes építkezésén a múlt héten és egy hónapja is jártunk – lassan itt a beköltözés ideje