Blog

Access4you tanúsító védjegy arany fokozatát megkapta a H2Offices épület kiviteli terve

2021.01.01.

A H2Offices épület terveinek készítése a Studio IN-EX számára egy különleges feladat. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy az Access4you International Kft. igazolása alapján a H2Offices – I. ütem – B épület kiviteli terve megfelel az ’Access4you’ Európai Uniós tanúsító védjegy feltételrendszerének és amennyiben az épület a bemutatott kiviteli tervek és a kiegészítő információk alapján épül meg, úgy jogosult lesz a védjegyhasználati szerződés megkötésére, valamint az ’Access4you’ tanúsító védjegy ’arany fokozat’ feltüntetésére és használatára. Mit fog ez jelenteni a gyakorlatban?

Bejárat – bejutás: A bejáratnál szintkülönbség nincs, a bejárati ajtó forgóajtó és mellette két oldalon mellékajtóval kombinált kialakítású. A mellékajtók kialakítása, mérete megfelelő. Kültéri vezetősáv nincs tervezve. Az tervezett üvegajtók üvegfelületei érzékelhetők.

Belső közlekedés: A szinteken belüli a közlekedés akadálymentes, kellően széles szakaszoló ajtókkal és közlekedőkkel. A helyiségek burkolata egyenletes, kőporcelán burkolat terv szerint. Az épületen belüli vertikális közlekedés lépcsőn és megfelelő méretű liftek használatával biztosított. A lépcsőkre terveznek a gyengénlátók közlekedését megkönnyítő kontrasztos jelölést a lépcsőkarok első és utolsó fokára, valamint látássérültek részére taktilis figyelmeztető jelzéseket. A beléptető kapu min. 1 kapu esetében akadálymentesen átjárható.

Szolgáltatások: A bérlemények akadálymentesen megközelíthetőek, a lobbykhoz kapcsolódó akadálymentes WC használható akadálymentesen, illetve emeletenként 1-1 darab akadálymentes WC készül.

Tájékozódás: A belső tájékozódást a későbbiekben a bejárat közelében lévő recepciónál lévő munkatársak, illetve táblák segítik. A recepciós pultba van betervezve indukciós hurok, az Akadálymentesítési műszaki leírás alapján. Vezetősáv van tervezve a bejáratok és az információs pult között, terveken feltüntetésre is került. A tervezett feliratok, táblák piktogramos kialakításúak, a funkciójelző táblák Braillefelirattal ellátottak. A recepciós pultba elhelyezésre fog kerülni a siketek részére okoseszköz+KONTAKT szolgáltatás a megrendelőtől kapott információ alapján.

Legutóbbi bejegyzések

2022.09.27.

IN-EX: házon belül a legfontosabb szakágak – Hő- és füstterjedés szimuláció

Manapság az eddigieknél lényegesen nagyobb szerepet kap a költséghatékony energiaellátás biztosításának kérdése, különösen a termelést végző, ipari épületek tekintetében.

2022.09.07.

Sprinkler tervezés BIM környezetben

A sprinkler rendszer behálózza szinte a teljes épületet. Szigorú szabályok vonatkoznak a szórófejek elhelyezésére, szórásképi akadályok elkerülésére, vagy azok más módon történő kezelésére. A sprinkler rendszerek BIM-ben való tervezése az elmúlt néhány évben fokozatosan jelent meg a megrendelői igények között.

2022.08.25.

Így toborzunk mi

Minden tervezési szakághoz folyamatosan keresünk új munkatársakat. Bányász Andrea HR generalista mutatja be a STUDIO IN-EX toborzási stratégiáját.

2022.08.03.

STUDIO IN-EX – A fenntartható fejlődést alapértékként szem előtt tartó, újító szemléletű vállalkozás

A DreamJobs oldalán megjelent egy interjú kollégánkkal, Dobszai Dániellel, aki a munkájáról és a hétköznapokról mesél.

2022.07.20.

Lean menedzsmentet az építészetben?

Az IN-EX a hazai tervezőirodák között elsőként megy keresztül a lean transzformáció vonalán. De mi is az a lean?

2022.04.29.

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk...