Blog

Access4you tanúsító védjegy arany fokozatát megkapta a H2Offices épület kiviteli terve

2021.01.01.

A H2Offices épület terveinek készítése a Studio IN-EX számára egy különleges feladat. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy az Access4you International Kft. igazolása alapján a H2Offices – I. ütem – B épület kiviteli terve megfelel az ’Access4you’ Európai Uniós tanúsító védjegy feltételrendszerének és amennyiben az épület a bemutatott kiviteli tervek és a kiegészítő információk alapján épül meg, úgy jogosult lesz a védjegyhasználati szerződés megkötésére, valamint az ’Access4you’ tanúsító védjegy ’arany fokozat’ feltüntetésére és használatára. Mit fog ez jelenteni a gyakorlatban?

Bejárat – bejutás: A bejáratnál szintkülönbség nincs, a bejárati ajtó forgóajtó és mellette két oldalon mellékajtóval kombinált kialakítású. A mellékajtók kialakítása, mérete megfelelő. Kültéri vezetősáv nincs tervezve. Az tervezett üvegajtók üvegfelületei érzékelhetők.

Belső közlekedés: A szinteken belüli a közlekedés akadálymentes, kellően széles szakaszoló ajtókkal és közlekedőkkel. A helyiségek burkolata egyenletes, kőporcelán burkolat terv szerint. Az épületen belüli vertikális közlekedés lépcsőn és megfelelő méretű liftek használatával biztosított. A lépcsőkre terveznek a gyengénlátók közlekedését megkönnyítő kontrasztos jelölést a lépcsőkarok első és utolsó fokára, valamint látássérültek részére taktilis figyelmeztető jelzéseket. A beléptető kapu min. 1 kapu esetében akadálymentesen átjárható.

Szolgáltatások: A bérlemények akadálymentesen megközelíthetőek, a lobbykhoz kapcsolódó akadálymentes WC használható akadálymentesen, illetve emeletenként 1-1 darab akadálymentes WC készül.

Tájékozódás: A belső tájékozódást a későbbiekben a bejárat közelében lévő recepciónál lévő munkatársak, illetve táblák segítik. A recepciós pultba van betervezve indukciós hurok, az Akadálymentesítési műszaki leírás alapján. Vezetősáv van tervezve a bejáratok és az információs pult között, terveken feltüntetésre is került. A tervezett feliratok, táblák piktogramos kialakításúak, a funkciójelző táblák Braillefelirattal ellátottak. A recepciós pultba elhelyezésre fog kerülni a siketek részére okoseszköz+KONTAKT szolgáltatás a megrendelőtől kapott információ alapján.

Legutóbbi bejegyzések

2023.01.17.

A Mesterséges intelligencia segíti a munkánkat

Az AI-nak rengeteg felhasználása létezik, a chatbot az egyik legegyszerűbben használható módja, ugyanakkor egy fontos lépés, hiszen nagy tömegek számára elérhetővé teszi az AI-t. Kipróbáltuk a ChatGPT-t, két érdekes tesztet végeztünk: Revit teszt kérdést tettünk fel és jelszókezelő kiválasztását bíztuk rá.

2023.01.11.

Az adatközpont

Ahhoz, hogy bármikor dolgozhassunk otthonról a hálózat számtalan elemének állandó üzeme szükséges. Ebben segítenek az adatközpontok. Ezen létesítmények megléte képessé teszi, többek között a szoftveres szolgáltatásokat kínáló cégeket (Amazon, Facebook, Google stb.), rengeteg adat tárolására, feldolgozására és továbbítására a nap bármely pontján, bárhová, szinte azonnal.

2022.12.20.

Helyiségautomatizálás fontossága irodai környezetben

Az irodaterek ergonómikus kialakítása bizonyítottan pozitív hatással van a munkavégzésre, hatékonyságra, sőt, az egészségre is. Ezen kívül a helyiségautomatizálás szintjétől is függ, hogy valaki jól érzi-e magát egy adott helyiségben.

2022.12.19.

Revizto – felhőalapú, vizuális együttműködési szoftver

A Revizto egy felhőalapú vizuális együttműködési szoftver projektcsapatoknak, nem csak mérnökök számára. A tervezési fázistól egészen a kivitelezés végéig segítséget nyújt a projektcsapat számára.

2022.12.05.

Fogyatékossággal élők világnapja – Kriszti története

Kriszti már több mint 2 éve csatlakozott a STUDIO IN-EX csapatához, jelenleg szervezet- és folyamatfejlesztési asszisztensként dolgozik. Helyzete különleges: Kriszti fogyatékossággal él: mozgássérült.

2022.12.02.

Fogyatékossággal élők integrálása – Robi története

Fogyatékossággal Élők Világnapja alkalmából Robi történetével szeretnénk a figyelmet felhívni arra, hogy mennyire fontos, hogy a megváltozott munkaképességű személyek számára olyan munkát találni, amely mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló megelégedéségére szolgál.