Blog

Lézerszkennelés, pontfelhő

2021.09.20.

Az építőiparban egyre növekvő trend a lézerszkennelés használata, amit mi is előszeretettel alkalmazunk. De mi is ez, és mire való?

A lézerszkennelés egy adott épületrész, épület vagy épületegyüttes (vagy esetleg tárgy) lézeres szkennelésének a folyamata. Ez a procedúra a hagyományos épületfelmérési technikákat helyettesíti, hiszen pontosabb, gyorsabb és részletesebb ezeknél. Milyen eredményt kapunk egy-egy ilyen felmérés után? A folyamat végeredménye egy úgynevezett pontfelhő fájl. Ez két fő adattípust tartalmaz: az egyik egy ponthalmaz, ami a lézeres felmérés során felvett pontok összessége, amelyek alapján kivehetőek az adott falsíkok, födémsíkok stb. Az másik adathalmaz az adott mérőállásokról felvett 360 fokos képek összessége, amely tartalmaz színeket is, így segítve az adott épületelemek beazonosítását.

A Studio IN-EX-nél mi is alkalmazzuk ezeket a technológiákat, hogy gyorsítsuk és pontosítsuk a szolgáltatásainkat!

Legutóbbi bejegyzések

2022.04.29.

A legmodernebb hardverek a BIM szolgálatában

Valószínűleg eddig kevesen tették fel a kérdést: Mi a közös az animációs filmekben, a csúcskategóriás autókban és a legmodernebb építészeti látványtervekben? Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk...

2022.04.29.

Így dolgozunk mi! – A STUDIO IN-EX irodájának bemutatója

Cégünk alapításakor még csak egy maréknyi mérnök alkotott együtt, akik hittek a fejlődésben és a jövőbe mutató innovatív technológiai megoldásokban.

2022.04.12.

Mérnökeink a BIM oktatásban

A sokéves tapasztalat és megszerzett tudás önmagában is nagy értéket képvisel, de fontosnak tartjuk, hogy segítsük a jövő építész generációját.

2021.12.14.

Felelős Foglalkoztató 2021 pályázaton díjat nyert a STUDIO IN-EX

Napjainkban egyre többen ismerik fel a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességét, valamint a benne rejlő lehetőségeket.

2021.11.18.

LEED Gold minősítés – igazi büszkeség

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Vitesco Technologies debreceni gyárának teljes körű generáltervezését és műszaki vezetését is irodánk végezte.

2021.11.11.

VABA lakópark helyszíni bejárás

Építkezésen jártunk… mindig felemelő érzés a terveink alapján készült épületek helyszínbejárásán részt venni. A VABA többfunkciós épületegyüttes építkezésén a múlt héten és egy hónapja is jártunk – lassan itt a beköltözés ideje