Rólunk

Technológia

A STUDIO IN-EX-nél kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy tervezői munkánkat az elérhető lehető legkorszerűbb technológiával támogassuk. Ma már nem csak használjuk, hanem fejlesztjük-formáljuk is a hatékony tervezést lehetővé tevő BIM technológiát.

Építményinformációs modellezés - BIM

A BIM az építményinformációs modellezés rövidítése. A BIM egy világszerte alkalmazott módszertan, amelyben az épületeket régimódi 2D rajzok helyett információgazdag 3D modellekből tervezik és építik. Alapvetően megváltoztatja az épületek tervezését, építését és üzemeltetését. Az ipar átmenete elkerülhetetlen, és a BIM a szokásos üzletmenet lesz minden szakmai gyakorlat esetében.

Termelékenység

Az elmúlt 20 évben az építőipar általános termelékenységnövekedése csupán 1% volt, ami csak töredéke annak,ami az autóiparban tapasztalható, amely évtizedek óta 3D-ben dolgozik. A termelékenység drasztikusan növekedhet, ha ezeket a 3D módszereket az építőiparban is alkalmazzuk. A lehető legmagasabb minőség és hatékonyság volt a célunk, amikor elindítottuk a Studio IN-EX-et, így az elsők között döntöttünk a teljes áttérésről a BIM alapú tervezésre.

Zárt-BIM

Sok vállalat állítja ma, hogy a BIM-et használja, de az igazán fontos, hogy mennyire képesek valóban alkalmazni. Egy 2200 nm alapterületű irodába 150 licencelt szakembert fogunk össze minden tervezési szakágból, akik zárt BIM környezetben működnek együtt, biztosítva a legmagasabb minőségi eredményeket. Zárt BIM rendszerünk a globálisan piacvezető technológián alapul, ahol minden tudományág ugyanazt az univerzálisan alkalmazható BIM szoftvert használja. Mivel mindenki ugyanabban az irodában és ugyanazzal a szoftverrel dolgozik, elérhetjük a legmagasabb minőségi és termelékenységi szintet.

Jobb kivitelezés és ütemezés

A BIM használatával a térbeli koordinációs hibák már a tervezési szakaszban megoldhatók, kiküszöbölve az újrafeldolgozást és a költséges késéseket az építkezésen. A részletes BIM modellek, pontosabban betekintést nyújtanak a befektetők számára a várható költségekbe is. Így a projektek időn és költségvetésen belül befejezhetők, ami jelentős megtakarítást jelent a hagyományos gyakorlatokhoz képest. A BIM modell alapján, a tervezési szakaszban hozott megalapozott döntések óriási hatást gyakorolnak az épület végső teljesítményére, drasztikusan csökkentve az üzemeltetési költségeket.

Piacvezető BIM szakértelem

Elkötelezett csapatot hoztunk létre a Studio IN-EX legtapasztaltabb BIM-szakértőiből, akik felelősek a belső BIM-folyamatok hatékonyságáért, és partnereinknek a legjobb BIM-szakértelmet nyújtják. Folyamatosan kísérletezünk a legújabb technológiákkal, így a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat tudjuk nyújtani. BIM szakértelmünk hosszú évek kemény munkáján alapul, amelyet ma nagy tiszteletben tartanak. Ez segített abban, hogy elnyerjük a nemzetközi vállalatok bizalmát és sikeresen együttműködjünk a projektekben.