Referencia

Penny Market veszprémi regionális logisztikai központ tervezése

A STUDIO IN-EX-et bízták meg a 28.000 négyzetméteres raktárcsarnok és további terek teljes körű építészeti és mérnöki tervezésével.

BIM
Építészet
Épületautomatika
Épületgépészet
Épületvillamosság
  • Helyszín Veszprém, Magyarország
  • Terület 30.000 m2
  • Szolgáltatások
    • Generáltervezés
  • Leszállítandók
    • Kiviteli terv

A STUDIO IN-EX-et bízták meg a 10,2 hektáros telken található 28.000 négyzetméteres raktárcsarnok és további terek teljes körű építészeti és mérnöki tervezésével, amely megfelel mind az ügyfél igényeinek, mind a növekvő vásárlói igényeknek.

A tervezési feladat
Az ügyfél a PENNY MARKET áruházlánc számára regionális logisztikai központot kívánt létrehozni Veszprém térségében, hogy a márka bővülő hálózatának napi áruellátását biztosítsa. A tervezési feladat tartalmaz egy 118×226 méteres raktárcsarnokot, amely magában foglalja az irodai és szociális helyiségeket, több mint 100 parkolóhelyet, az üzemanyagtöltő állomást, a gépészeti és a bejárati épületet. A raktárblokkot 3 szektorra osztották, a fő szektor magasabb belmagassággal rendelkezik a raktározási feladat megoldása érdekében, a mellette elhelyezkedő két szektor mindkét oldalon alacsonyabb belmagassággal az árukezeléshez.

A három szektor – a főszektor középen és a két további oldalszektor – világos szervezése jól látható madártávlatból is.

BIM
A STUDIO IN-EX-ben több mint 130 építész és mérnök dolgozik együtt egy 1800 négyzetméteres irodában és egy univerzális, zárt, 3D-s BIM-rendszerben, amely ideális módszer az ipari terek össz-szakági tervezéséhez. Az egy térben és egy BIM-rendszerben való közös munka számunkra, valamint ügyfeleink számára egyaránt a legmagasabb minőség biztosítéka.

Legutóbbi referenciák