Referencia

BIM-modellezés a korszakalkotó M+ Múzeum számára

A Hongkongban található M+ Múzeumkomplexum 3 fő épületének összes építészeti, szerkezeti és épületgépészeti BIM modelljét készítettük.

BIM
Építészet
Épületgépészet
Statika
  • Helyszín West Kowloon, Hong Kong
  • Terület 65.000 m2
  • Szolgáltatások
    • BIM menedzsment
  • Leszállítandók
    • BIM modellezés

Hsin Chong arra kérte fel cégünket, hogy az idő rövidsége miatt segítsünk frissíteni az M+ Múzeumkomplexum 3 főépületének összes építészeti, szerkezeti és épületgépészeti BIM-modelljét.

Az M+ Múzeum komplexum három főépületének BIM-modelljeinek frissítése Hsin Chong számára

A 4,7 milliárd HKD értékű M+ Múzeum egy 2013-ban megrendezett nemzetközi tervpályázat eredménye, amelyet a Herzog & de Meuron, a TFP Farrell és az Arup együttesen nyert meg. Az M+ a 20. és 21. századi művészet és vizuális kultúra új múzeuma a Nyugat-Kowlooni Kulturális Kerületben (WKCDA). Egy olyan ambiciózus projektről van szó, amely a világ legnagyobb vizuális kultúrával foglalkozó múzeumaihoz hasonló fizikai léptékű múzeumot kíván létrehozni, és amely arra törekszik, hogy idővel a New York-i MoMA-hoz, a párizsi Centre Pompidou-hoz vagy a londoni Tate Modernhez hasonló nemzetközi státuszt érjen el. A múzeum célja, hogy a helyszínben és a város egyedi kultúrájában gyökerező, és általuk formált múzeummá váljon.

A kommunikáció és az információáramlás megkönnyítése érdekében munkatársakat küldtünk a helyszínre, ezen kívül a hongkongi és a budapesti irodánkban is dolgozik két csapatunk. Nem csak a munkálatok voltak rendkívül összetettek, a kivitelezéshez is agresszív határidőt szabtak. Hatékonyan és okosan kellett dolgoznunk ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani az előírt programmal.

Legutóbbi referenciák